Moduri inteligente de a folosi sarea
Publicat pe 15.04.2014 la 20:39 Actualizat pe 15.04.2014 la 23:17
Pe lângă faptul că sarea dă gust și savoare mâncării noastre, ea poate fi folosită în mai multe moduri ce nu țin neapărat de gătit.
Pe lângă faptul că sarea dă gust și savoare mâncării noastre, ea poate fi folosită în mai multe moduri ce nu țin neapărat de gătit.
Poți testa prospețimea ouălor
Pune două lingurițe de sare într-o cană cu apă și pune un ou în ea - un ou proaspăt se va scufunda repede, în timp ce un ou vechi va pluti. Pentru că pe măsură ce un ou se învechește cantitatea de aer din interiorul său crește, un ou vechi este mult mai ușor decât unul proaspăt. Acest lucru nu înseamnă că oul este stricat, ci doar că este mai matur.
Sarea previne oxidarea fructelor
Cel mai des folosim lamâia sau oțetul pentru a preveni apariția culorii maro pe mere și pere, dar poți presăra și puțină sare cu apă pentru a le păstra prospețimea.
Cojirea nucilor
Pune la înmuiat miezul nucilor în apă cu sare timp de câteva ore și vei reuși să le decojesti mai ușor.
Înlătură mirosul neplăcut de pe mâni
Ai tăiat ceapă sau usturoi? Ai curățat pește. Freacă palmele cu un amestec din oțet și sare și vei scăpa de mirosul neplăcut. Oțetul se evaoporează și nu lasă miros.
Pentru a bate mai ușor albușul de ou
Adaugă puțină sare când bați albușuri și vei vedea ce spumă frumoasă și consistentă vei obține.
Ajută brânza să reziste pentru mai mult timp
Poți preveni mucegăirea brânzei prin învelirea ei într-un prosop înmuiat cu apă cu sare înainte de a o pune la frigider.
Ajută periuța de dinți să reziste mai mult timp
Înmoaie periuța de dinți în apă cu sare înainte de a o folosi pentru prima oară.
Foto: hepta.ro