Patru lucruri de facut cu familia in vacanta

Publicat pe 19.06.2011 la 12:19

Daca esti de fel o persoana supraaglomerata, nu poti supravietui fara o lista de „Ce am de facut azi”. Iar o planificare bine pusa la punct te ajuta in primul rand sa nu uiti ce rezultate vrei sa obtii "azi", sa stabilesti prioritatile si mai apoi sa te asiguri ca ai la indemana absolut toate resursele necesare pentru rezolvarea task-urilor in timp util.

Nu uita ca ai nevoie de putin timp doar pentru tine si pentru familia ta. De ce n-ai face la fel si in perioada de concediu? Iata ce ne recomanda pe scriitoarea Lian Dolan, gazda show-ului TV din Statele Unite "Satellite Sisters".

1. Fara NU!


Cand ai copii, cel mai des folosit cuvant este „NU". „NU se poate acum, ma duc la cumparaturi", „NU mergem azi, mergem maine". Incearca sa intri in mintea unui copil si sa-ti imaginezi 50 de saptamani de „NU"-uri. Asa ca stabileste-ti doua saptamani de vacanta in care sa NU mai utilitezi cuvantul „NU". Spune „DA" la orice, fie si la culcat mai tarziu sau la mai multe dulciuri. Micutii tai merita macar doua saptamani de „rasfat".


2. Fara electronice!


Suntem dependenti de tehnologie. Telefon, laptop, PC, email-uri, teleconferinte. Gata, e vacanta. Uita de ele. Incepe cu tine si apoi cu restul familiei tale. Va veti simti mult mai bine, va veti bucura unul de celalalt fara sa fiti deranjati de cei de la birou sau din alta parte. Vor avea la dispozitie restul anului viitor sa o faca.


3. Citeste!


Cred ca te-ai saturat un an de zile ce citit si scris rapoarte sau alte evidente. Fara stiri de ultima ora. E timpul pentru fictiune. Orice, numai citeste!


4. Incearca ceva nou!


Fiecare om intra intr-o rutina, indiferent cat de provocator si de diferit i-ar fi job-ul de zi cu zi. Incearca in fiecare vacanta sa faci ceva ce n-ai mai facut pana atunci. Poate fi sarit cu parasuta, mersul cu elicopterul sau yoga. Important este sa simti ca scapi de rutina, sa-ti revigorezi spiritul.

Citeste si Sfatul Parintilor!
Foto: gustey.com

În articolul

Patru lucruri de facut cu familia in vacanta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x