Piese de mobilier autohtone vs. cele de import

Publicat pe 27.07.2010 la 17:34

Toti cei care au avut de-a face la un moment dat cu procesul de amenajare a unei locuinte inteleg negresit diferenta dintre produsele fabricate aici, fie ele si comercializate de lanturile mari de magazine de la noi, si cele aduse din import. Si alegem sa discutam acum doar despre aspect, partea calitativa fiind un aspect care intr-o comanda exigenta se poate obtine oriunde.

Dar putem sa nu aducem in discutie faptul ca amenajarile contemporane se fac din aceleasi materiale si la noi, si afara, si totusi diferentele de design sunt semnificative. PAL, MDF, sticla, plexic si metal avem si noi. Si toate costa, ca si materie prima, la fel ca peste tot. Daca alegem sa comandam mobila la o fabricuta de cartier sau o alegem din cataloagele marilor magazine, materialele costa la fel, pentru ca toti, si producatori mici, si producatori mari, se aprovizioneaza in mare de la aceiasi furnizori sau depozite. Si nu stiu cati dintre dumneavoastra ati avut ocazia sa intrati intr-un astfel de depozit, dar va asigur ca gamele de culori si texturi la PAL si cele de accesorii metalice sunt extrem de variate si sustin intru totul creativitatea romaneasca.

Dar, din pacate, de cele mai multe ori clientii nu stiu ce sa ceara, iar producatorii propun doar lucruri cu forma simpla si adanc impamantenita in productia de serie, chiar si atunci cand totul se face personalizat. Prea putini sunt cei care se inspira din cataloagele de import si cer modele deosebite. Si, de ce sa nu recunoastem, diferenta e mare. Prinderi studiate, accesorii aproape invizibile sau ingenios pozitionate, grosimi si suprapuneri de placi originale sunt detalii care fac diferenta. Si nu e greu! Este nevoie doar de initiativa si creativitate.


Pianca Italia
Am ales sa exemplificam acest subiect prin imaginile din catalogul unei firme italiene nu foarte cunoscute, dar cu o traditie in producerea mobilierului de peste 50 de ani. Toate piesele prezentate aici sunt extrem de simple, si totusi arata deosebit. Ele poarta amprenta unui design studiat in care s-a investit de-a lungul timpului si care face ca firma sa concureze cu succes pe oricare dintre colosii productiei de mobilier italian. Colectia lor de anul acesta este extrem de curajoasa; accentele de culori neasteptate de factura moderna contrasteaza cu niste accesorii de anticariat industrial, pentru a celebra originea artizanala a firmei.


Sa-i luam exemplu si sa cerem mai mult, chiar daca costurile pe care ni le permitem sunt reduse.

Citeste si Jurnalul National

sursa foto: furniturestocks.com

În articolul

Piese de mobilier autohtone vs. cele de import

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un japonez stabilit în România arată cât de mult a plătit pentru un coş de cumpărături în ţara lui natală
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x