Produse de curatat pe care nu stii ca le ai in casa
Publicat pe 20.04.2011 la 16:08 Actualizat pe 20.04.2011 la 16:13
Criza ne obliga sa ne redescoperim inventivitatea, sa stergem de praf vechile trucuri ale gospodinelor de alta data, sa gasim cat mai multe intrebuintari pentru acelasi produs, sa facem o cina festiva pentru opt persoane din trei oua, o sticla de suc si o cutie de scobitori... ce mai incolo-incoace, devenim Samantha, vrajitoarea de pe langa casa omului.
Cu ajutorul celor de la allyou.com iti oferim si azi cateva vraji simple, de curatare, din ingrediente pe care sigur le ai deja prin casa si, in naivitatea ta, credeai ca au un singur scop.
1. Pune doua-trei lingurite de cafea intr-un castronas sau cescuta descoperita in frigider. Va absorbi mirosurile timp de 4-8 saptamani.
2. Daca s-a spart ceva de sticla (si daca ai copii sigur s-a spart ceva in casa ta), stii bine ca nu ai sanse sa gasesti toate cioburile minuscule decat atunci cand ti se infig in talpa sau in palmutza celui mic. Ia o felie de paine sau o bucata de plastilina si preseaz-o pe oricare dintre ele cu grija pe toata aria in care banuiesti ca ar mai fi cioburi. Daca e nevoie, improspateaza "aparatul" si la final ai grija sa pui plastilina sau painea cu cioburi intr-o punga inchisa bine inainte de a o arunca la gunoi.
3. Unul dintre cele mai pline de microbi obiecte din orice bucatarie e buretele de vase. Ca sa nu trebuiasca sa-l schimbi saptamanal, poti sa-l dezinfectezi astfel: la sfarsitul fiecarei zile, clateste-l si stoarce-l bine, apoi pune-l in cuptorul cu microunde setat la maxim timp de trei minute. Lasa-l sa se raceasca inainte de a-l atinge. Poti proceda la fel si cu fundul de taiat carne sau legume, daca e din lemn.
4. Taie in doua o lamaie, stoace zeama intr-un castron cu apa, adauga acolo si jumatatile cu coaja si pune castronul in cuptorul cu microunde timp de cinci minute. Aroma lamailor va indeparta mirosurile de mancare, iar aburul condensat pe peretii cuptorului va inmuia stropii de mancare intariti. Dupa ce indepartezi cu grija castronul cu apa si lamai, sterge interiorul cuptorului cu o carpa umeda.
5. Pentru o dezinfectare rapida a chiuvetelor, colacului de la toaleta, a cazii, robinetelor, etc, poti folosi zilnic vreo doua servetele umede antibacteriene.
6. Ca sa scapi de depunerile de pe langa linia apei din vasul de toaleta, varsa in WC o cutie proaspat desfacuta de suc acidulat si lasa-l o ora. Apoi freaca depunerea cu peria de WC si trage apa. Acidul fosforic din suc indeparteaza rugina si alte depuneri de minerale.
7. Curata de praf bibelourile sau stucaturile peretilor sau obiectele cu multe detalii complicate si mici care aduna praf, folosind o pensula de vopsit sau chiar pensoanele mai groase folosite de copii la orele de desen.
8. Curata de praf jaluzelele orizontale cu o pereche de manusi albe de bumbac si un castron cu o parte apa calduta si o parte otet. Pune-ti manusile in mani, inmoaie degetele in solutia cu otet si trece fiecare lamela a jaluzelei printre degetul mare si cel aratator, curatandu-o astfel pe ambele parti.
9. Specialistii de la NASA au stabilit: cel mai bun mod de a improspata aerul din casa sunt plantele in ghiveci: palmierii (chiar si cei pitici), crizantemele, ferigile si alte plante similare indepartaza pana la 87% din agentii poluanti din interioare.
10. Vazele inguste pot fi foarte greu de curatat, pentru ca nimic nu ajunge pana la fund. Pune in ele doua linguri de orez nefiert si o jumatate de ceasca de apa calda, acopera gura vazei cu palmasi agita puternic vasul cat poti de mult. Arunca continutul si apoi clateste vaza.
Citeste si Sfatul Parintilor
FOTO: Hepta