Record! Brânză învechită timp de 3,600 de ani

Publicat pe 20.03.2014 la 14:46 Actualizat pe 20.03.2014 la 17:28

Se știe despre vin și anumite tipuri de brânză ca devin mai bune în timp, iar cea mai gustoasă brânză din lume e încredibil de veche și tocmai a fost descoperită în jurul capetelor și gâturilor unor mumii chinezești ce datează încă din 1615 Î.C.

Se știe despre vin și anumite tipuri de brânză ca devin mai bune în timp, iar cea mai gustoasă brânză din lume e încredibil de veche și tocmai a fost descoperită în jurul capetelor și gâturilor unor mumii chinezești ce datează încă din 1615 Î.C. Este cea mai veche brânză din lume, dar cel mai interesant lucru este că încă nu se știe în ce fel brânza a reușit să se conserve atât de bine.

Cei care au îngropat mumiile le-au învelit foarte bine în piele de vită, ceea ce a făcut ca atât trupurile neînsuflețite cât și restul lucrurilor cu care au fost îngropate să supraviețuiască trecerii timpului și să rămână perfect intacte.

Andrej Shevchenko, un chimist analitic din Germania care a ajutat la analizarea a ceea ce a fost găsit pe corpul mumiilor și care a confirmat că este vorba de brânză. Motivul pentru care ea a fost îngropată odată cu trupurile neînsuflețite are de-a face cu credința conform careia sufletele au nevoie de hrană în viața de dincolo de moarte.

Această brânză nu este comestibilă însă oferă o dovadă clară a modului în care se făcea brânza în vremuri antice. Se crede că a fost făcută prin amestecarea lactatelor cu puțin kefir.

Foto: hepta.ro


În articolul

Record! Brânză învechită timp de 3,600 de ani

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Cele mai noi

Happy People • la 01:31
Fiica lui Ninel Conde și a lui Ari Telch, Sofia, profund afectată de expunerea publică de care a avut parte pe vremea când era doar un copil
Happy People • ieri la 14:50
Fosta membră RBD a născut. Dulce María și Paco Álvarez sunt oficial fericiții părinți ai unei fetițe
Happy People • ieri la 12:32
Cum arată Özge Yagiz fără urmă de machiaj pe chip. Cât de frumoasă este actrița din "Jurământul"
Happy People • ieri la 11:24
Imagini rare de la nunta Thaliei. Cum arăta vedeta în urmă cu 20 de ani
Happy People • pe 03.12 la 14:39
Eduardo Yañez, actorul din “Destilando Amor”, a mărturisit că a fost pe punctul de a-și lua viața
Happy People • pe 03.12 la 11:48
Protagonistul serialul „Jurământul”, Gokberk Demirci, este un mare iubitor de animale. Imaginile care au topit inimile fanilor