Redecorarea casei, cu buget redus

Publicat pe 27.09.2010 la 13:16 Actualizat pe 27.09.2010 la 13:21

In aceasta perioada dificila, e posibil sa nu iti ramana, de multe ori, niciun leu pentru casa si micile decoratiuni atat de placute privirii.

Si totusi, cateodata descoperi ca ai nevoie de o schimbare, oricat de mica, prin care sa stergi putin din monotonie.


Ce mai poti face astazi fara bani? Nu foarte multe, dar o schimbare e benefica, cheltuind doar putin efort si multa imaginatie.

Schimbarea ordinii mobilei

Cea mai la indemana metoda de schimbare a aerului unei camere este mutarea mobilelor. Daca ai fost inspirat si nu ai umplut toata casa cu mobile, ai mai mult spatiu de manevra.

Chiar daca nu poti muta canapelele sau biblioteca, fiindca de obicei acestea sunt alese special sa incapa intr-un anumit spatiu din living, poti muta celelalte obiecte, de mai mici dimensiuni.

Masuta de cafea, daca pana acum statea in centrul camerei, in fata canapelei, acum poate sta undeva intr-o laterala. Pe ea poti pune o vaza mare cu flori de sezon, crizantemele sunt cele mai mari si mai rezistente in timp, si le poti asorta cu restul mobilelor.

Daca nu poti muta nici masuta, foloseste vaze mari, pline de flori, pe care sa le asezi in cat mai multe locuri din casa.

Daca ai pe pereti tablouri, incearca sa le schimbi ordinea. Tablourile atrag atentia imediat asupra lor, iar faptul ca nu mai vezi acelasi portret sau peisaj zilnic te poate face sa crezi ca ceva e schimbat.

Imbraca-ti mobila!

Husele canapelelor, daca nu sunt din piele, pot fi inlocuite foarte usor cu altele sau cu niste paturi fantezie. Oferta de materiale, culori, modele si preturi este atat de bogata incat se potriveste oricarui buzunar.

Atunci cand nu le folosesti ca si huse pentru canapele sau fotolii, paturile pot fi folosite ca invelitoare sau pot sta frumos rulate, una langa alta, pe raftul masutei de cafea.

Daca ai vreuna mai deosebita si crezi ca s-ar potrivi in living, transform-o in... tablou. Poti s-o prinzi de perete cu cuisoare, intinzand-o bine, sau poti sa folosesti doua bare din lemn sau metal, care sa o tina dreapta.

Barele se monteaza destul de simplu, cosandu-le de marginea paturii, pe dos. La cativa centimetri de margini si in centru se prind bride, cu ajutorul carora se va prinde patura de perete.

Citeste si Revista Felicia!
Foto: atlantahomestagerinfo.com

În articolul

Redecorarea casei, cu buget redus

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x