Saint-Bernard - un caine de dimensiuni mari

Publicat pe 01.04.2011 la 18:12 Actualizat pe 01.04.2011 la 18:17

Saint Bernard este un gigant, un caine puternic si musculos. La mijlocul secolului al XVII-lea, el a devenit popular ca fiind un caine care salveaza oamenii prinsi in avalanse de zapada, fiind capabil sa miroase o persoana aflata la multi metri sub zapada. Saint Bernarzii au salvat mii de oameni in actiunile de cautare a calatorilor pierduti sau raniti.

Descrierea cainelui

Capul este masiv si puternic, botul scurt si nasul larg, cu narile largi deschise, negre la culoare ca si buzele. Ochii sunt situati la mijloc si sunt de culoare inchisa. Urechile sunt mari si negre, labele groase si musculoase, cu gheare puternice si bine arcuite. Coada este lunga, lata si puternica. Aceasta rasa de caine are doua tipuri de blana: aspra si neteda, ambele fiind foarte dense si albe cu marcaje roscate, mahon rosu, tigrat sau negru, prezente in diferite combinatii.

Temperamentul cainelui

Un Saint Bernard este extrem de bland si prietenos, fiind foarte tolerant cu copiii. Lent, supus si ascultator este extrem de loial, dornic sa isi serveasca stapanul. Este foarte inteligent si usor de dresat, dar cu toate acestea, formarea ar trebui sa inceapa devreme, cat timp cainele este inca la o dimensiune usor de gestionat.

Este bine sa fiti constienti de faptul ca acest caine nu trebuie sa sara pe oameni. Inchipuiti-va un caine adult de 80 kg care vrea sa isi exprime bucuria sarind pe proprietar sau alte persoane. Un caine indisciplinat de marimea si magnitudinea unui Saint Bernard este periculos atat pentru oameni, cat si pentru alte animale.

Probleme de sanatate

Acestia sunt predispusi la sindromul "Wobbler", afectiuni cardiace, afectiuni dermatologice, displazie de sold, ectropion (rasfrangerea spre exterior a pleoapei inferioare) si torsiune gastrica.

FOTO: Hepta

În articolul

Saint-Bernard - un caine de dimensiuni mari

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x