Scottish Fold, pisicuta cu urechile scurte

Publicat pe 27.08.2010 la 14:41 Actualizat pe 27.08.2010 la 14:53

Daca va plac pisicile, cu siguranta veti fi cucerit de o Scottish Fold: se uita mereu curioasa, cu ochii mari, parca nedumerita la ceea ce spui sau faci. Sunt pisici dragalase, haioase, energice si nu in ultimul rand, foarte cuminti.

Scottish Fold este o pisica ce a suferit o mutatie genetica, insa pe cale naturala. Cercetatorii sunt de parere ca primul exemplar din aceasta rasa este Susie, o pisica ce a fost gasita la o ferma din Scotia. Acest lucru se intampla in 1961.

In acel moment, William Ross, un mare iubitor de pisici, a fost cucerit de dragalasa Susie si de cei trei pui ai sai. Acesta a observat ca toate aceste pisicute aveau urechile scurte si indoite.

Impreuna cu geneticianul Pat Turner, William a descoperit ca aceasta mutatie este dominanta: daca una dintre pisici are urechea indoita si cealalta o are dreapta, in urma imperecherii puii vor lua genele de “fold”. Cei doi cercetatori au reusit sa inmulteasca specia cu peste 70 de exemplare, in doar 2 ani.

Temperament

Sunt pisici energice si se joaca foarte mult, insa fara sa deranjeze. Spre deosebire de alte pisicute, Scottish Fold poate sa stea in doua labe sau sa doarma adesea pe spate. Mieunatul este incet si blajin. Uneori sunt atat de silentioase, incat este posibil sa uiti pentru cateva momente ca ai o pisica.

Ingrijire

Scottish Fold traiesc circa 15 ani, daca sunt ingrijite corespunzator. Blanita este pufoasa, de lungime medie, insa trebuie periata din doua in doua zile.

Din pacate, sunt predispuse la obezitate, de aceea nu trebuie sa ii dati mai mult de un plic de hrana umeda pe zi (100 g.).

Foto: Wikipedia

În articolul

Scottish Fold, pisicuta cu urechile scurte

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Exemple de meniu pentru deficit caloric. Ce poţi mânca într-o zi în funcţie de greutate, nivelul de activitate şi alti factori
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x