Scurt ghid despre ingrijirea porcusorului de guinea

Publicat pe 10.08.2011 la 13:40 Actualizat pe 10.08.2011 la 13:45

Porcusorii de guinea sunt animalute gentile, sociabile si carora le place sa se bucure de compania altor animale din rasa lor, dar si de cea a stapanilor.

Daca aduci acasa un porcusor de guinea trebuie sa te asiguri ca ii poti oferi o cusca solida, suficient de mare pentru bolul cu mancare, sticluta cu apa, fan si un loc in care sa se ascunda. Casutele pe mai multe nivele sunt preferate pentru ca ofera spatiu in plus pentru miscare. Sunt foarte active si daca au suficient spatiu, le place sa alerge. O dimensiune minima a custii ar trebui sa fie de 24x12x12".

Casuta ar trebui sa fie usor de curatat, iar porcusorul trebuie sa fie in siguranta in ea. Cele comestibile ii ofera si sansa de a roade si a-si toci dintii. Ii poti oferi si jucarii pe care sa le roada, lucru ce va minimaliza nevoia acestuia de a rontai ce ii iese in cale cand este lasat liber prin casa si de a produce stricaciuni.

Dintii unui porcusor de guinea nu inceteaza niciodata sa creasca, de aceea este bine sa le oferi din cand in cand gustari pe care sa le roada. Nu pot asimila vitamina C, de aceea este nevoie sa le-o adaugi in apa sau mancare zilnic. Le place si sa scormoneasca, de aceea poti sa le faci un pat din hartie reciclata. Rumegusul nu este insa recomandat animalelor mici.

Desi sunt animale foarte sociabile, nu se recomanda sa fie lasati sa se joace impreuna porcusorii necastrati de sex opus pentru ca pot devein violent. De asemenea, nu este indicat ca ei sa fie lasati nesupravegheati in preajma altor animale. Culcusul sau ar trebui schimbat saptamanal, iar in fiecare luna este nevoie de o curatenie temeinica a custii.

Desi sunt timizi la inceput, porcusorii de guinea se vor atasa destul de mult de stapanii lor si isi pot manifesta bucuria prin scurte fluieraturi.

Citeste si a1.ro!

Foto: urleftside01.com

În articolul

Scurt ghid despre ingrijirea porcusorului de guinea

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x