Sfaturi pentru "educarea" pisicii

Publicat pe 22.04.2011 la 16:21 Actualizat pe 22.04.2011 la 16:23

Primul si cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont este ca pisica nu este un om in miniatura. Este posibil ca ea sa te perceapa ca fiind o pisica mai mare, care insa nu este la fel de talentata ca si ea la prins soareci. Astfel vei intelege ca ea nu se va comporta asa cum ai vrea mereu si nici nu va intelege ce ii ceri tot timpul.

In al doilea rand, nu iti lovi niciodata pisica, oricat de neascultatoare ar fi sau orice pozna a facut. A fi rezonabil functioneaza cel mai bine pe termen lung. Daca iti bati pisica, singurul lucru pe care il vei obtine este acela ca va fi foarte speriata si nu va mai avea aceeasi incredere in tine, insa de multe ori nu va intelege de ce este pedepsita.


Va sti doar ca unele lucruri pot avea consecinte, insa chiar si asa, posibil sa repete greselile in cazul in care nu va vedea legatura directa dintre ce a facut si pedeapsa care a urmat.


Cel mai bine functioneaza repetarea acelorasi cuvinte. Un simplu "nu" rostit in mod ferm si fara o intonatie agresiva pare sa functioneze cel mai bine atata timp cat este folosit constant atunci cand este cazul.


Daca nu asculta, poti avea o sticla cu apa la indemana cu care sa o stropesti putin, sau arunca cheile pe langa ea. Ai grija sa nu o lovesti. Ceea ce functioneaza este zgomotul cheilor care o va speria si se va opri din ceea ce face. Unele pisici reactioneaza la un fluierat scurt.


Cum faci ca pisica sa vina la tine


Spre deosebire de caini, pisicile nu sunt atat de dispuse sa vina la tine doar pentru ca tu vrei ca ele sa ti se supuna. Insa in orice caz, o pisica ce stie ca va fi mangaiata, pieptanata, sau va primi ceva bun, va avea mai multa motivatie sa vina spre tine, desi va face in asa fel incat sa para ca a fost ideea ei. Nici un animal nu va veni de buna-voie spre tine daca ridici tonul si va crede ca va fi pedepsit sau vine spre tine din teama.


Este bine de stiut ca pisicile raspund bine la numele care se termina in "i" si la un ton al vocii mai ascutit.


Foto: vistawallpaper.org

În articolul

Sfaturi pentru "educarea" pisicii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 Ianuarie 2025. Scorpionii au foarte multe frici. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea de mâine 21 ianuarie 2024. Temperaturi maxime de 11 grade Celsius
a1.ro
Ispita Anamaria Vaida de la Insula Iubirii, fotografii pe patul de spital. Ce a pățit. "Mulțumesc pentru mesaje, sunt..."
HelloTaste.ro
Salată de fructe. Rețeta cu echilibrul perfect între dulce și acrișor
Catine
De ce ți se exfoliază pielea mâinilor și cum să rezolvi problema
useit.ro
Care sunt cele mai sigure companii aeriene în 2025. Cine ocupă primul loc
as.ro
Albert Duro a ajuns de nerecunoscut! Transformare incredibilă a fostului jucător de la Steaua
MediCOOL
Ce se întâmplă dacă nu dormi 3 zile. Impactul negativ asupra organismului
Spynews
Vulpița a ajuns cu băiețelul ei la spital. Cum a fost văzută Veronica Stegaru / FOTO
DeParinti
Vitamina D pentru copii: de ce este esențială în lunile de iarnă
MediCOOL
Numărul de tumori mamare cu receptori de estrogen pozitivi este în creștere. Un studiu a arătat de ce femeile tinere se confruntă cu un risc mai ridicat ca niciodată
HelloTaste
Cum prepari acasă pad thai, celebrul preparat thailandez
x