Sfaturi si trucuri pentru indepartarea straturilor de vopsea

Publicat pe 18.03.2011 la 17:27

Renovarea unei locuinte implica pe langă altele si inlocuirea straturilor de vopsea de pe tamplarie sau pereti. Daca vorbim despre vopsea lavabila lucrurile sunt cat se poate de simple, insa in cazul vopselurilor de ulei sau a lacurilor exista mari sanse sa ne impotmolim inainte de a incepe lucrarile.

Din cauza caldurii, a condensului si a altor factori acest tip de vopsea se poate umfla si cu timpul ajunge sa se cojeasca. In urma raman gauri care in functie de grosimea straturilor de vopsea, pot fi acoperite cu chit sau, cu ajutorul unei bucati de smirghel, se pot netezi, dar numai in cazul in care stratul de vopsea este foarte subtire si in urma finisarii gaurile devin insesizabile. Daca va confruntati cu vopsea cojita si vreti sa refaceti zona cu pricina, cel mai indicat este sa indepartati toata vopseaua inainte de aplica noi straturi.

In acest mod, sansele de a da peretelui sau o tamplariei un aspect proaspat sunt garantate. Puteti indeparta vopseaua veche folosind trei metode indicate de specialistii de la www.doityourself.com. Fiecare dintre ele va poate ajuta sa va indepliniti sarcina cu mai putin eforn decat v-ati astepta.

Compozitii chimice

Cea mai usoara si rapida modalitate de indepartare a vopselei este vopseaua chimica, deseori cunoscuta sub numele de "decapant". Odata intrat in contact cu vopseaua o inmoaie astfel incat sa poata fi rasa in totalitate. Exista mai multe tipuri de decapant: cel lichid este folosit pentru straturi subtiri si curate. Aceasta formula se usuca foarte repede si de aceea este ineficienta in cazul in care stratul este gros. De asemenea, este potrivit pentru suprafetele neregulate sau pentru pete care nu pot fi scoase cu apa si detergent obisnuit.

Decapantul pasta are o formula vascoasa facuta pentru a indaparta pana la zece straturi. Permite aplicarea in cantitate mare astfel incat sa ramana umed o perioada lunga de timp. Poate fi folosit atat pe suprafetele verticale, cat si pe tavane. In unele cazuri, decapantul pasta poate contine in formula sa o substanta care permite amestecul cu apa, ceea ce indica faptul ca odata inmuiata, vopseaua va putea fi indepartata cu ajutorul unui furtun cu presiune medie.

Aveti grija cand folositi acest tip de vopsea chimica pentru obiectele din lemn. Prea multa apa poate crea probleme iremediabile. Cititi etichele decapantilor si urmati instructiunile producatorului. Pentru o utilizare usoara a decapantului pasta, turnati-l intr-o cutie de metal cu gura larga si cu capac cu filet. Cu o pensula deasa aplicati substanta intr-un strat gros si uniform, intr-o singura directie. Incercati sa nu acoperiti o suprafata de doua ori.

Citeste restul pe jurnalul.ro!

foto: precisionpaintingplus.net

În articolul

Sfaturi si trucuri pentru indepartarea straturilor de vopsea

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 aprilie 2025. Balanțele au probleme în plan personal. Află ce se întîmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum va fi vremea de Florii. ANM a emis prognoza  pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 7 aprilie - 5 mai 2025
a1.ro
Cine este și cum arată soțul Alinei Chivulescu. Dan Chișu este guest star în Iubire cu parfum de lavandă
HelloTaste.ro
Cremă de banane și avocado. O combinație fină și catifelată
Catine
Queen of Sheba Cake. Prăjitură regală cu ciocolată și migdale
useit.ro
Funcția ChatGPT care a atras 1 milion de utilizatori într-o singură oră. Pentru ce opțiune există o „cerere biblică”
as.ro
Ce avere are magnatul român cu o poveste de viaţă impresionantă. Cum a reuşit să-şi câştige primii bani
MediCOOL
Uleiul de rapiță: proprietăți, beneficii și riscuri
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
DeParinti
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
MediCOOL
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
HelloTaste
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
close
x