Studiile confirmă: unele animale pot dansa. Află care!

Publicat pe 03.04.2014 la 13:03 Actualizat pe 03.04.2014 la 15:01

Site-ul youtube este plin de filmulețe cu animale care dansează. De la câini, pisici, urși, veverițe, la delfini și papagali, tot mai multe animale demonstrează că au abilități artistice impresionante. În ciuda dovezilor numeroase, mulți oameni de știință rămân însă sceptici în această privință.

Discuția are în vedere o distincție importantă. Deși numeroase animale sunt capabile de a se mișca în mod ritmic pe acorduri muzicale, acest lucru nu înseamnă neapărat că ele pot dansa. Dansul, conform oamenilor de șttință este un răspuns spontan, neantrenat în care animalul se mișcă pe muzică pe ritmul ei, fără indicațiile unui om.

Totodată, dacă animalul a petrecut zile întregi asvultând o melodie și perfecționându-și dansul, acest lucru nu înseamnă că au vreun talent în acest sens. Cu adevărat remarcabile sunt doar acele animale care sunt capabile să găsească singure ritmul unei melodii și să danseze pe ea chiar de la prima ascultare.

Adena Schachner, o studentă în psihologie de la Harbard s-a decis să afle care animale pot dansa cu adevărat și care nu. A studiat peste 5,000 de filmulețe youtube cu animale dansând și după nenumărate calcule și măsurători, a ajuns la concluzia că foarte puține dintre animalele care au ajuns vedete online chiar știu să danseze.

Dintre 39 de “dansatori” adevărați, 29 dintre ei sunt papagali. Restul sunt elefanți asiatici. Nici un alt animal nu a trecut testul. De ce sunt papagalii și elefanții atât de speciali? Răspunsul nu este cunoscut încă. Ceea ce se știe însă e că nu doar oamenii pot să danseze.

Foto: facebook.com


În articolul

Studiile confirmă: unele animale pot dansa. Află care!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 mai 2024. Gemenii descoperă dragostea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un turist străin dezvăluie ce l-a dezamăgit în staţiunea Mamaia. Litoralul a fost cu cel puţin 30% mai gol faţă de anul trecut
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Catine
Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
useit.ro
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
as.ro
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii la vedere!
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa alimentația
Spynews
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
DeParinti
Călătoria cu trenul cu un copil: tot ce trebuie să știi și cum să faci față situațiilor neprevăzute
MediCOOL
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
HelloTaste
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
x