Toate drumurile duc la Roma: vacanta in Cetatea Eterna

Publicat pe 03.09.2010 la 00:18 Actualizat pe 03.09.2010 la 00:28

Roma, supranumita si "Cetatea Eterna”, acest oras minunat despre care se spune ca are cele mai multe monumente istorice si de arta din lume…

Obiective turistice

Pantheonul. Este considerat o minune arhitecturala, fiind cea mai mare constructie de acest fel din lume. Singura sursa de lumina naturala este asigurata de lanternolul aflat in tavan. Ce este lanternonul? Ei bine, o adevarata gaura in centrul acoperisului, prin care, culmea, se spune ca niciodata nu patrunde ploaia.

In secolul II d.Hr., imparatul Adrian l-a construit ca "adapost" pentru zeitatile care protejau Roma. Acum, in impozantul monument se odihnesc marii regi ai Italiei - Umberto I, Victor Emanuel... La iesirea din Pantheon stau de straja "imparati si imparatese romane”, ilustrand o frantura din vasta istorie a Imperiului Roman.

Un alt obiectiv demn de vizitat este Fontana di Trevi. In afara de faptul ca este o bijuterie arhitectonica, legenda spune ca, daca arunci un banut peste umar in apa, te vei intoarce cu siguranta la Roma.


Alt loc interesant este Piazza di Spagna. Are o arhitectura minunata, fiind decorata cu o superba fantana arteziana, unde turistii se opresc pentru a se racori in zilele toride de vara.


Vatican. Stat independent guvernat de Papa, dar si centrul Bisericii Catolice. Foarte interesante sunt Piazza San Pietro, circul lui Nero, unde apostolul Petru a fost omorat din cauza credintei sale, Basilica San Pietro, precum si vestita Capela Sixtina.

Grandoare

Colosseumul. O constructie impunatoare, care, potrivit inginerilor din ziua de azi, mai poate rezista fara reparatii capitalei inca 2.000 de ani! Atunci cand o privesti te trimite inapoi in timp, la vremurile cand romanii veneau si se distrau aici, asistand la vestitele (si crudele) lupte ale gladiatorilor.

Luptatoriii care stau de paza in zilele noastre la portile Colosseumului sunt artisti angajati cu jumatate de norma pentru a se poza cu turistii. Foarte rar dai de unul care sa aduca, la statura si forta, cu gladiatorii din frescele romane. Oricum, costumele lor salveaza bine aparentele. O fotografie cu ei costa intre 2 si 5 euro, in functie de prestatia artistica, dar si de “armamentul” din dotare.

Mancare si distractie

S-a lasat seara si vrei sa te distrezi la Roma? Nimic mai simplu! Te poti duce in zona Testaccio, unde cu 10 euro poti manca pe saturate. Daca esti amator de muzica si ajungi in perioada 23 iunie-9 august la Villa Ada te vei bucura zilnic de concerte in cadrul festivalului "Roma incontra il mondo”.

Tinuta este lejera, iar daca ti se face foame, tot aici poti lua masa. Revenind la restaurante, Da Gino este un local cu specific roman. Daca optezi pentru el, trebuie sa gusti neaparat “fettuccine” (sunca de porc) preparata cu peas si guanciale. La Gusto poti incerca “ciocolata picantai” (spicy chocolate), iar Maccheroni este cunoscut pentru friptura si gorgonzola gnocchi. Amatorii de salate pot merge la Ensalata Ricca, iar traditionalele paste le poti gasi la Ristorante Nino.

La cumparaturi

Daca dispui de bani si ai norocul sa te afli la Roma dupa jumatatea lui iulie, cand incepe perioada reducerilor, poti sa-ti faci cumparaturile pe renumita strada D. Condotti, langa Piazza di Spagna. Aici gasesti magazine apartinand unor renumiti creatori de moda si nu numai. Vei avea insa de “luptat” cu italienii, care sunt mari amatori de haine de firma, iar cand apar reducerile dau navala in magazine.

Cat costa?

Potrivit ofertelor agentiilor de turism (valabile pana la sfarsitul lunii octombrie), un sejur de 5 zile la Roma cu avionul, intr-un hotel de 3 stele, costa in jur de 350 de euro de persoana. Spatiile de cazare sunt mobilate modern si dotate cu telefon, seif, TV, aer conditionat si minibar. In pret este inclus micul dejun si transportul cu avionul. Exista si posibilitatea sa iei masa la restaurantul hotelului, iar o parte din timpul liber sa-l petreci in spatiile special amenajate (gradini, piscine).

Citeste si Revista Felicia
Foto: Hepta

În articolul

Toate drumurile duc la Roma: vacanta in Cetatea Eterna

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Exemple de meniu pentru deficit caloric. Ce poţi mânca într-o zi în funcţie de greutate, nivelul de activitate şi alti factori
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x