Top 10 orase de plimbat cu bicicleta

Publicat pe 22.10.2010 la 15:33 Actualizat pe 22.10.2010 la 15:44

Vorba lui Mircea Badea, in Bucuresti ar trebui interzise plimbarile cu bicicleta. Trafic infernal, benzi pentru biciclisti ocupate de pietoni grabiti si mult prea multe trotuare accidentate.

Site-ul AskMen.com a realizat o lista cu orasele in care se folosesc foarte mult bicicletele, pentru ca tursitii, care sunt prieteni cu natura si nu vor sa polueze, sa stie unde sa-si petreaca vacanta in acest an.

1. Amsterdam (Olanda) unde se gasesc biciclete de inchiriat la tot pasul si exista portiuni speciale pe unde se poate circula cu ele.

2. Copenhaga (Danemarca) se afla pe locul doi, unde 32% dintre cetateni folosesc bicicleta ca modalitate de transport, zi de zi. Poti inchiria biciclete chiar si gratis aici.

3. Bogota (Columbia) unde numai 13% din rezidenti detin o masina. In fiecare saptamana circulatia rutiera este inchisa intr-o anumita zi pentru a permite folosirea bicicletelor sau rolelor.

4. Curitiba (Brazilia) bicicleta se foloseste ca mod de transport zilnic de mai bine de 40 de ani, asa ca totul este in asa fel construit incat sa se adapteze acestui lucru.

5. Montreal (Canada) unde acum doi ani de zile a fost demarat un proiect de reabilitare a pistelor de biciclete, in valoare de 134 milioane de dolari. In prezent exista 3862 de kilometri de asemenea piste.

6. Portland (Oregon) se gasesc numeroase piste de biciclete care leaga cartierele intre ele, asa ca un biciclist poate sa depaseasca chiar si masinile. Bicicletele de inchiriat vin dotate cu harta, sistem antifurt si casca de protectie.

7. Basel (Elvetia) unde strazile sunt create in asa fel incat sa existe si piste de biciclete si culoare de intoarcere.

8. Barcelona (Spania) este un oras cu piste standard si semnalizate pentru biciclete, cat si harti speciale, dar si cu centura verde a orasului, pe unde se poate merge la fel de bine cu bicicletele. Pe traseu se afla peste 100 de centre diferite de inchiriere.

9. In Beijing (China), la fel ca in majoritatea oraselor in curs de dezvoltare, unde numarul masinilor este in continua crestere,vmersul pe bicicleta este o modalitate buna de a te deplasa prin traficul aglomerat.

10. Trondheim (Norvegia) unde este o adevarata provocare sa mergi cu bicicleta, intrucat esti in continua urcare. Insa municipalitatea s-a gandit si la asta si a realizat un fel de telescaun pentru biciclete, tot ce trebuie sa faci este sa-ti legi bine bicicleta si sa astepti sa ajungi in varf.

Foto: letsgorideabike.com


În articolul

Top 10 orase de plimbat cu bicicleta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x