Transforma bucataria intr-o incapere luminoasa si vesela!

Publicat pe 22.09.2012 la 17:02 Actualizat pe 23.09.2012 la 12:36

Inima casei, bucataria, este locul in care se aduna membrii familiei sa ia impreuna cel putin doua mese importante ale zilei, dar in care numai unul sau doi dintre ei isi petrec ceva mai mult timp. Daca iti place sa "bucataresti", amenajeaza-ti spatiul in asa fel incat sa te binedispuna si sa te ajute sa ii ademenesti pe membrii familiei sa petreaca acolo mai mult timp.

In primul rand, nu este locul in care ar trebui sa se gaseasca un televizor. Cu stirile sale rele si, uneori, cu barfele de proasta calitate, acesta te va incarca negativ si va produce radiatii electromagnetice, poluare fonica, stres. Locul lui e in camera de zi, nici macar in dormitor (din aceleasi motive insirate mai sus).

Urmatorul aspect de care trebuie sa tii cont este lumina - cu cat mai luminoasa si mai curata este o bucatarie, cu atat mai primitoare va fi pentru prieteni si pentru acei membri ai familiei care prefera altfel sa stea "lipiti" de TV sau computer. Alege un mobiler alb sau reconditioneaza piesele deja existente, aplicand peste lemnul bine raschetat un grund alb si apoi un strat de vopsea de culoarea untului, avand grija ca produsul sa fie rezistent la umezeala.

Instaleaza draperii din metraje colorate, asortate cu fata de masa. Din ratiuni practice, alegem jaluzele de plastic pentru geamuri si musamale pentru masa. Fa totusi un experiment si foloseste pentru o vreme cateva fete de masa vesele, cu imprimeuri discrete, care sa se potriveasca perdelelor. Vei vedea ca nu se intretin chiar atat de greu si ca schimba total atmosfera din bucatarie.

Ghivece de flori intr-una din culorile prezente pe tesaturi, un tablou care iti place sau o fotografie cu un peisaj, inramata intr-un cadru de lemn antichizat vor adauga o nota de rafinament. Tratarea scaunelor de lemn pentru a capata patina anilor este un alt procedeu care poate sa "umanizeze" bucataria, sa ii dea un aer de liniste si pace.

In final, un radio asezat discret ca sa asculti muzica atunci cand gatesti, cateva flori sau plante aromatice pe pervaz pentru primenirea atmosferei - si ai creat un mic colt de paradis casnic, in care te vei regasi cu familia, dar si cu gandurile, hobby-urile si micile placeri ale fiecarei zile.

sursa: revistafelicia.ro

sursa foto: pinterest.com

În articolul

Transforma bucataria intr-o incapere luminoasa si vesela!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x