Trilogia „Stăpânul Inelelor” domină topul filmelor pe care europenii își doresc să le fi văzut la cinema

Publicat pe 03.07.2014 la 15:27 Actualizat pe 03.07.2014 la 15:32

Samsung Curved UHD TV oferă o nouă experiență de vizionare a filmelor preferate Trilogia „Stăpânul Inelelor”, premiată cu Oscar, o producție de proporții impresionante, a obținut un vot de popularitate copleșitor din partea publicului, dominând topurile filmelor pe care europenii îți doresc să le fi văzut la cinema. Samsung a realizat acest sondaj de opinie pentru a marca lansarea primului televizor curbat UHD din lume, iar capodopera cinematografică „Stăpânul Inelelor”, a ocupat în clasament primele trei locuri*.

Samsung Curved UHD TV oferă o nouă experiență de vizionare a filmelor preferate

Trilogia „Stăpânul Inelelor”, premiată cu Oscar, o producție de proporții impresionante, a obținut un vot de popularitate copleșitor din partea publicului, dominând topurile filmelor pe care europenii îți doresc să le fi văzut la cinema. Samsung a realizat acest sondaj de opinie pentru a marca lansarea primului televizor curbat UHD din lume, iar capodopera cinematografică „Stăpânul Inelelor”, a ocupat în clasament primele trei locuri*.

TOP 10 FILME PE CARE EUROPENII ÎȘI DORESC SĂ LE FI VĂZUT LA CINEMA**:

1. The Lord of the Rings: The Two Towers (Stăpânul Inelelor: Cele două turnuri)

35%

2. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (Stăpânul Inelelor: Frăția inelului)

35%

3. The Lord of the Rings: The Return of the King (Stăpânul Inelelor: Întoarcerea regelui)

35%

4. Gladiator (Gladiatorul)

31%

5. The Matrix (Matrix)

30%

6. Saving Private Ryan (Salvați Soldatul Ryan)

25%

7. Forrest Gump (Forrest Gump)

25%

8. The Green Mile (Culoarul morții)

24%

9. The Dark Knight (Cavalerul negru)

22%

10. The Dark Knight Rises (Cavalerul negru - Legenda renaște)

21%

Filmele de aventură cu bugete mari au fost, de asemenea, populare în Europa, renumite pentru faptul că oferă o experiență cinematică total captivantă. Titluri emblematice precum „Gladiatorul” (locul 4), „Matrix” (locul 5) și filmele din seria Batman, „The Dark Knight” (Cavalerul Negru) și „The Dark Knight Rises” (Cavalerul Negru - Legenda Renaște), au ocupat un loc semnificativ în Top 10.

De asemenea, unul din patru cinefili a votat pentru trei drame emoționale captivante care îl au ca protagonist pe Tom Hanks, câștigătorul premiului Oscar – „Saving Private Ryan” (Salvați Soldatul Ryan), „Forrest Gump” și „The Green Mile” (Culoarul Morții), considerându-le și pe acestea demne de urmărit pe ecranul de cinema.

„Toată lumea iubește vizionarea superproducțiilor în sala de cinema, pentru o experiență de vizionare cu adevărat captivantă. Echipa noastră responsabilă de inovație lucrează de ani de zile pentru a reuși să aducă aceeași senzație a marelui ecran și în casele noastre, astfel încât magia acestor filme să poată fi retrăită din confortul canapelelor noastre. După ce am analizat, din mai multe puncte de vedere, sute de filme în cinematografele din Europa, am descoperit că pentru a aduce experiența captivantă din cinema în propria locuința, cheia este curbura ecranului. Această perspectivă a dat naștere primului televizor curbat din lume, Samsung Curved UHD TV – ecranul care ajunge cel mai aproape de experiența pe care o întâlniți într-o sală de cinema”, a declarat Luke Mansfield, șeful departamentului pentru Inovație al Samsung Electronics, în Europa.

Televizorul curbat Samsung UHD duce la nivel superior experiența vizionării TV în propria casă. Designul curbat este elegant din punct de vedere estetic și reușeste să ofere imagini mai reale ca niciodată. Forma curbată a ecranului oferă utilizatorilor imagini mai profunde și un câmp de vizualizare mai larg. Curbura televizorului mărește dimensiunile câmpului de vizionare printr-un efect de panoramare, iar distanța este egală de la oricare punct al acestuia către ochi, ceea ce duce la minimalizarea distorsiunilor. Astfel, utilizatorii se vor simți în mijlocul acțiunii din orice colț al canapelei ar privi la televizor.

Datorită noilor televizoare Samsung Curved UHD, utilizatorii se vor putea bucura și acasă de superproducțiile preferate. Acum, filmele, emisiunile și evenimentele sportive preferate vor putea fi experimentate într-un mod cu totul nou, cu un impact vizual mai puternic decât cel oferit de un ecran plat

Notă către editori

* Cercetare Independentă efectuată de Kantar Media - cercetare online, reprezentativă la nivel național pe cele cinci piețe, în rândul adulților 16-64 ani, aprox. 1000 de interviuri pe piață.

** Sondajul le-a cerut celor chestionați să selecteze ce film(e) și-ar fi dorit să fi vizionat la cinema, indiferent dacă acest lucru s-a întâmplat deja. Selecția a fost făcută din top 30 filme clasate pe imdb.com, dintre cele lansate în ultimul 20 ani.

EUROPA: Top 10 filme

Pentru segmentul de bărbați chestionați, topul celor 10 filme a avut aceleași rezultate ca și topul general, însă segmentul feminin care a luat parte la sondaj a fost cel care a împins „The Green Mile” pe locul patru. În general, respondenții bărbați au avut tendința să se concentreze pe filmele de acțiune, în timp ce femeile au sugerat că și-ar fi dorit vizioneze mai mult un mix de acțiune și alte filme dramatice, mai emoționante. Pentru Generația X, filmele „Pulp Fiction” și „Se7en” au ajuns în top 10. Pentru Generația Y, filmul „Inception” (Începutul) se clasează deosebit de bine. „Inception” (Începutul) ar putea deveni un clasic pentru acest grup, un film cult, cum este „Matrix” pentru Generația X, deși filmul „Matrix” se clasează foarte bine în multe grupuri.

Top 10 filme – Respondenți bărbați

În articolul

Trilogia „Stăpânul Inelelor” domină topul filmelor pe care europenii își doresc să le fi văzut la cinema

:
x