Turismul culinar si esentele traditiei

Publicat pe 25.08.2010 la 11:26 Actualizat pe 25.08.2010 la 15:07

Mancarea gustoasa si vinul de calitate sunt o parte vitala a fiecarei calatorii, indiferent daca aceasta este peste hotare sau chiar in tara natala.

Insa, se pare ca in ultimii ani interesul exclusiv asupra acestora a crescut, mancarea devenind unul din principalele motive in a atrage noi turisti.

Cresterea interesului in turismul culinar a venit datorita elocintei culturii americane si europene.

Turistul din ziua de astazi este mult mai educat decat predecesorii sai din secolul trecut, fiind in cautarea constanta a noi experiente si aventuri.

Acestuia ii pasa mult mai mult de sanatatea sa, de aceea prefera sa incerce specialitatile culinare locale, decat ale unui restaurant cu bucatarii “secrete”, dintr-un oras mare si aglomerat.

Experientele culinare inedite, degustarile de vin si prepararea mancarii la cote inalte au jucat un rol important in gastro-turismul francez si italian.


Insa acestea din urma sunt tarile “clasice” pentru gurmanzi, tot mai multi fiind atrasi si de bucatariile exotice, din Australia, Chile, Mexico, Turcia, Thailanda, Japonia sau Maroc.

Multi dintre acesti turisti sunt ghidati; insa unii locuitori ofera si variantele lor proprii, presarate cu legende. Asa a aparut si o noua meserie si anume “ghidul culinar”, al carui rol este sa ghideze turistul spre cele mai delicioase preparate ale zonei.

Insa cel mai indicat este ca turistul sa se informeze in prealabil, pentru a avea ocazia sa incerce cam tot ceea ce isi doreste.

Si ce poate fi mai frumos, decat sa te trezesti dimineata intr-o casa frumoasa, rustica, ce abunda de naturalete si aer curat, sa sorbi dintr-un ceai preparat cu grija si un mic dejun special, alaturi de o plimbare cu bicicleta, catre noi aventuri locale…

Foto: www.venere.com, www.malaysianharmonyblog.com

În articolul

Turismul culinar si esentele traditiei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x