Un cadou ideal - globul de sticla de Craciun

Publicat pe 17.12.2010 la 09:21

Globurile de zapada sunt printre cele mai populare obiecte de colectie. Cel putin in America, aproape fiecare familie are macar un glob asezat undeva in casa. Sunt obiecte incantatoare prin si in functie de ce cauta fiecare, preturile variaza de la foarte mici, la ridicol de mari.

Mai mult, ele nu sunt doar pentru decor, ci sunt daruite ca jucarii, sunt sursa de amuzament si pot chiar fi personalizate cu fotografii ale membrilor familiei.

Istoria unui obiect magic

Primele globuri de sticla au aparut in Franta la inceputul anilor 1800, iar pana in anul 1879, mai multe companii le produceau si vindeau cu succes in intreaga Europa.

Unul dintre primele globuri ce contineau un simbol faimos a fost produs in anul 1889 pentru Expozitia Internationala de la Paris si avea in interiorul sau un mic turn Eiffel. La inceputul anilor 1920, globurile de zapada au cucerit si America, iar Atlas Crystal Works le producea in marea lor majoritate atat in fabricile de aici, cat si in Germania.

Anul 1940 a fost cel in care globurile cu zapada au fost folosite in SUA pentru reclame, dar si in scopuri religioase, catolicii in special preferandu-le pe cele cu reprezentari ale Sfintei Familii. Insa unul dintre cele mai populare globuri ale culturii populare au fost cele din 1941, reprezentand scene din filmul Citizen Kane.

In zilele noastre, ele pot fi gasite cam in orice magazine cu decoratiuni, in special in perioada sarbatorilor, iar firmele mari, cum ar fi Disney produc in serie globuri cu personajele celebre indragite de copii.

2010/12/15//163162-snow-globe.jpg

A colectiona globuri de sticla poate fi un mod accesibil de a pastra amintiri din vacante. Ele se gasesc in orice tara la magazinele cu suveniruri, iar unele dintre ele sunt insotite si de o melodie simpatica.

Ele pot fi acum personalizate, iar fotografia persoanei iubite poate fi privita de dupa fulgii de zapada, reprezentand un cadou perfect de Craciun.

Urmareste si a1.ro

Foto: sunmaycrafts.en.made-in-china.com

disneysnowglobe.com

În articolul

Un cadou ideal - globul de sticla de Craciun

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x