Un nou trend in designul bucatariei

Publicat pe 27.05.2011 la 18:51 Actualizat pe 27.05.2011 la 18:54

De-a lungul timpului, bucataria s-a transformat din spatiul dedicat exclusiv gatitului, intr-o zona in care intreaga familie petrece destul de mult timp. A devenit mai spatioasa, primitoare si modul in care este aranjata s-a schimbat de asemenea.

De la triunghiuri la zone


In trecut exista moda aranjarii bucariei urmand modelul triunghiului: chiuveta, aragazul si frigiderul se gaseau in puncte opuse si permiteau bucatarului sa se miste eficient, facand doar doi pasi dintr-un loc in altul atunci cand gatea. Pe masura ce bucatariile au evoluat in camere cu scopuri multiple, triunghiul din bucatarie a facut loc pentru zone in care membrii familiei pot lucra, fara sa se incurce unii pe altii.


Prin introducerea si de mobilier mai putin uniform s-a creat sansa de a avea zone discrete pentru preparare si gatire, luat masa si servit o cafea.


Separarea in spatii mici


Triunghiul din bucatarie era gandit pentru a servi unui singur bucatar, dar familiile din ziua de astazi sunt mai dispuse sa imparta aceste responsabilitati. A construi zone separate ii ofera fiecaruia o responsabilitate si spatiul necesar pentru a o desfasura.


Un trend in crestere este acela de a avea mai multe frigidere mai mici, cu mai multe scopuri. Unul foarte mic poate fi folosit doar pe post de bar, iar gazdele pot sta de vorba cu musafirii lor in timp ce pregatesc ceva de baut.


Separarea cuptorului de aragaz este o alta schimbare eficienta, pentru ca cele mai multe persoane nu coc atat de des si este plasat intr-un colt mai putin folosit al bucatariei.


Promovarea armoniei


In anumite culturi, triunghiul din bucatarie nu este considerat foarte echilibrat, pentru ca plaseaza bucatarul intr-o pozitie vulnerabila. Urmand principiile Feng Shui, aragazul ar trebui plasat in mijlocul bucatariei.


Bucatarul ar trebui sa fie cel care este in pozitia "de comanda" adica vede toata camera din punctul in care se gaseste. Daca aragazul este lipit de perete, iar cel care gateste sta cu spatele la camera, se poate plasa o oglinda sau o alta suprafata reflectorizanta deasupra aragazului, pentru a oferi mai multa perspectiva.


Foto: buy-her.com

În articolul

Un nou trend in designul bucatariei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x