Vacanta in Alpi - luxul zapezii nesfarsite

Publicat pe 13.10.2010 la 14:06

Candva orizont intangibil al dorintelor noastre de vacanta, Alpii Francezi tind sa devina o destinatie din ce in ce mai familiara, o data cu diversificarea ofertei turistice care a trasformat aceasta destinatie de lux intr-un loc accesibil tuturor categoriilor sociale de iubitori de schi, si nu numai.

De la Chamonix la Brides-les-Bains si Les Orres, Alpii francezi deschid, anul acesta, apetitul pentru sport, odihna si tratament, intr-o gama care pleaca de la resorturi de lux, cu SPA si all inclusive, la cabane si apartamente familiale in statiuni pitoresti de munte ori in localitati rurale al caror farmec trebuie descoperit fara prejudecati.

BUCURIA VACANTELOR LA ALTITUDINE

Chamonix , statiune oarecum emblematica a Frantei pe timp de iarna, faca parte din prima categorie, a ofertei de lux. Este una dintre cele mai vizitate destinatii tiuristice din lume, datorita asezarii sale sub varful Mont Blanc si in imediata apropiere a granitelor cu Elvetia si Italia. Printre cele cateva locuri obligatoriu de vizitat in timpul vacantei se numara si Marea de Gheata, unde se ajunge cu trenuletul rosu Montenvers luat din gara special amenajata in centrul orasului.

De sus, se pot vedea cele mai inalte varfuri din zona, inima ghetarului, galeria de cristale de cuart, pestera unde sunt realizate, anual sculpturi in gheata. Tot din centrul orasului, cu telecabina, se poate ajunge in mai putin de o jumatate de ora pe varful Aguille du Midi, la 3842 m altitudine, loc din care puteti vedea Varful Mont Blanc, dar unde aveti si sansa sa beti o cafea, realizandu-va una dintre cele mai frumoase dorinte ale vietii.

Telefericul Aguille du Midi este considerat a fi cea mai lunga ascensune verticala pe cablu din lume. Adevarat paradis pentru schiori si snowboarderi, Chamonix deschide sezonul de iarna la inceputul lunii decembrie, acesta durand pana in luna mai, oferind partii de schi la altitudine, de la 1035 pana la 3842 m, cu zapada asigurata toata iarna, fiindca 90 % dintre partii se afla la peste 2000 m.

PLACEREA DE A SCHIA LA PRETURI MICI

La polul opus al scurtei mele recomandari se afla statiunea Brides-les-Bains, care e considerata o destinatie low-cost. Managerii turismului din Brides-les-Bains au lansat anul acesta oferte foarte tentante, sub deviza: "A schia nu mai e de mult un lux". Situata intr-o pozittie centrala din zona Trois Valees, la mica distanta de celebrele statiuni de schi Courchevel, Meribel, Val Thorens, mica localitate turistica Brides-les-Bains are avantajul ca poate include intr-un pachet turistic, la cerere, mai mule servicii, la tarife accesibile turistului roman.

Bunaoara, am gasit pachete in care pe langa cazare si masa (mic dejun, demipensiune sau all inclusive), ni se propun un ski pass gatuit pe toata durata sejurului (de la 3 la 7 zile sau mai mult) si servicii apres ski, cum ar fi masaj (un program special pentru schiori, denumit "picioare usoare"), sauna, bai de plante ori chiar un program special si garantat de slabire...

CATEVA PRETURI

In privinta preturilor, la Chamonix va asteapta o baza hoteliera cu 40.000 de paturi in locatii de la o stea pana la patru stele deluxe. De asemenea, peste 100 de restaurante potrivite tuturor gusturilor va stau la dispozitie pentru a va oferi bucataria locala si internationala.

In general, la Chamonix puteti gasi in sezon (dar si in afara lui), preturi care pleaca de la 60 de euro camera cu mic dejun, pana la doua-trei sute de euro. Daca v-ati propus sa schiati, e important insa sa gasiti ofertele cele mai bune, care include facilitati de transport pe cablu si echipament, nu de putine ori gratuite.

Cat priveste preturile de la Brides-les-Bains, ele sunt comparabile cu cele din Romania. Am gasit, de exemplu, 3 zile de schi combinate cu petrecee de Anul Nou, in hotel de doua stele, cu demipensiune, la 255 euro/persoana, inclusiv ski pass gratuit pentru trei zile pe partiile de la Meribel. Se poate insa cu bani si mai putini: daca optati pentru trei zile de cazare intr-o rezidenta, apartament de 4 persoane, cu ski pass, preturile pot sa ajunga la 136 euro de persoana... Nu e o idee buna?

citeste si Jurnalul National

foto: skiingthealps.com

În articolul

Vacanta in Alpi - luxul zapezii nesfarsite

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x