VIDEO! Picturi vechi de sute de ani, așa cum nu le-ai mai văzut

Publicat pe 29.01.2014 la 14:55 Actualizat pe 29.01.2014 la 15:28

Deasupra ideii de frumusețe a planat mereu norul destinului și cel al timpului care le consumă pe toate. Frumusețea a fost invocată, reinterpretată și descrisă încă din antichitate ca un moment de fericire trecătoare și inexhaustibila plinătate a vieții, destinată încă de la început unui sfârșit răscumpărător, însă tragic.

Galerie (2)

film scurt frumusete

"Deasupra ideii de frumusețe a planat mereu norul destinului și cel al timpului care le consumă pe toate. Frumusețea a fost invocată, reinterpretată și descrisă încă din antichitate ca un moment de fericire trecătoare și inexhaustibila plinătate a vieții, destinată încă de la început unui sfârșit răscumpărător, însă tragic.

În această interpretare realizată de Rino Stefano Tagliafierro, această frumusețe este readusă la viață prin expresivitatea forței gesturilor pe care el o creează conferind mobilitate picturilor, animând un sentiment pierdut în fixismul operelor de artă.

Fiecare imagine pe care istoria artei ne ogligă să le vedem drept mișcări încremenite, prind astăzi viață datorită invenției digitale.

O serie de imagini ale frumuseții pictorale bine selectate sunt însușite (de la renascentism până la simbolismul de la finalul secolul 19, incluzând manierism, pastoralism, romanticism și neo-clasicism) cu intenția de redescoperi sentimentul ce stă ascuns sub vălul aparenței (...) Frumusețea în această interpretare este companionul mut al vieții, ce începe cu zâmbetul unui copil, continuă cu extaziile erotice și grimasele de durere ce încheie un ciclu menit să se repete la infinit.”

Mai multe pe site-ul artistului: www.rinostefanotagliafierro.com

În articolul

VIDEO! Picturi vechi de sute de ani, așa cum nu le-ai mai văzut

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Şase judeţe şi Bucureşti, sub avertizare cod galben de vreme severă. Ploi, lapoviţă şi ninsori la munte, până sâmbătă dimineaţă
a1.ro
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: „Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x