VIDEO VIRAL. Copiii care dansează sunt cei mai fericiți! Ce trebuie să stie o mămică-model despre copilașul ei
Publicat pe 30.12.2015 la 16:54
Un copil care dansează este un copil fericit
Un copil care dansează este un copil fericit.
Însă, dincolo de starea de exaltare pe care dansul o provoacă micuților îndrăgostiți de o astfel de mișcare, dansul vine la pachet cu o mulțime de alte beneficii atât pentru fetițe, cât și pentru băieți.
Dansul înseamnă artă, sport, expresivitate, dezinvoltură și o modalitate de a petrece timpul într-un mod constructiv, de aceea din ce în ce mai mulți părinți din România își duc copiii la cursuri de dans.
Iată care sunt principalele beneficii ale dansului și de ce copiii adoră să danseze într-un cadru organizat:
1. Multă distracție și mulți prieteni
Cei mai mulți dintre copiii care practică dansuri sunt foarte încântați de o astfel de activitate și se duc cu plăcere la cursuri, unde se întâlnesc cu ceilalți copii, cu care au legat, deja, prietenii strânse.
2. Costuri reduse
Spre deosebire de alte sporturi, precum schi-ul sau tenisul, dansul este unul dintre cele mai ieftine sporturi din România. Prețurile cursurilor sunt foarte accesibile, iar echipamentul de dans, inclusiv fustele și tutu pentru balet, este disponibil pe piață pentru toate buzunarele, după cum vedem la bayo.ro.
3. Îi învață ce înseamnă responsabilitatea
Dansul îi învață pe cei mici ce înseamnă responsabilitatea. Ceilalți parteneri de dans se bazează întotdeauna pe ei și pe prestația lor, iar ei știu asta și nu doresc să-i dezamăgească. În plus, responsabilitatea reprezintă una dintre cele mai utile trăsături de personalitate pe care dansul le poate forma în caracterul unui copil.
4. Creează o condiție fizică de invidiat
Copiii au foarte multă energie, însă și ei obosesc la un moment dat, la fel ca adulții. Dansurile îi ajută, însă, să-și formeze o conditite fizică de invidiat și reprezintă în copilărie una dintre cele mai distractive modalități de a face sport. Dansul le tonifică toate grupele musculare și îi ajută să adopte un mers și o postură corporală elegante. Mai mult decât atât, dansul îi ajută să-și dezvolte coordonarea, echilibrul, forța și flexibilitatea.
5. Îi ajută să-și dezvolte stima de sine
Dansul are un efect foarte puternic asupra copiilor din punct de vedere emoțional. Aceștia își formează o stimă de sine pozitivă și învață să facă față situațiilor în care sunt priviți de zeci de perechi de ochi în timpul spectacolelor. Cu timpul, teama lor de public va fi inexistentă, fapt ce îi va ajuta la școală, la facultate și mai târziu, în decursul întregii vieți.
6. Îi ajută să se concentreze
Foarte mulți copii întâmpină dificultăți de concentrare, iar dansurile, prin antrenamente, îi învață să asculte instrucțiunile oferite de antrenor și să-și îmbunătățească foarte mult capacitatea de a se concentra pentru o perioadă mai lungă de timp.
Indifefent de locul din care provin, copiii adoră să danseze, iar de acest lucru ne convingem și din filmulețul de mai jos, care a fost vizualizat depeste 90 de milioane de oameni.
Foto: Creative Commons