VIDEO VIRAL. Cum confundă cel mai drăgălaș copil o revistă cu o tabletă. Imaginile sunt FABULOASE, însă ascund o AMENINȚARE

Publicat pe 30.10.2015 la 12:49 Actualizat pe 13.11.2015 la 08:57

Copiii din ziua de azi intra în contact cu tehnologia încă de la vârsta de un an. Din clipa în care reușesc să țină în mâini diferite obiecte, copiii sunt atrași ca un magnet de dispozitivele electronice.

Copiii din ziua de azi intra în contact cu tehnologia încă de la vârsta de un an. Din clipa în care reușesc să țină în mâini diferite obiecte, copiii sunt atrași ca un magnet de dispozitivele electronice.

Principalele punct de atracție pentru copiii foarte mici sunt televizorul, calculatorul și tableta, însă există două mari pericole legate de acestea.

1. Pericolele fizice
Atunci când sunt foarte mici, copiii nu-și dau seama de pericolele care îi pândesc, iar tendința lor de a depăși „granițele” îi poate pune în primejdie. Un gadget stricat și demontat conține materiale toxice care devin nocive pentru sănătatea copilului. Însă întotdeauna există și soluții, precum învelirea dispozitivelor electronice în huse speciale. Pe piață există huse pentru toate telefoanele și tabletele aflate pe piață, inclusiv pentru gadgetul tău, după cum vedem pe gsmnet.ro.

2. Pericole psihologice
Unii oameni de știință consideră că există câteva pericole legate de folosirea excesiva a dispozitivelor tehnologice, care afectează creierul copiilor, generează probleme de atenție, creează dependență, stări accentuate de oboseală și iritabilitate, depresie și chiar tulburări bipolare, conform publicației psychology.com.

Mai mult decât atât, o organizație nonprofit din San Francisco, SUA, a intervievat 685 de profesori cu privire la utilizarea tehnologiei de către copii. Rezultatele ne pun pe gânduri: 71% dintre profesori susțin că tehnologia afectează atenția copiilor, 60% sunt de părere că le inhibă capacitatea de a scrie și de a comunica față în față, iar 50% dintre respondenți consideră că gadgeturile afectează grav gândirea și abilitatea copiilor de a-și face temele.

Ce recomandă specialiștii

Există, însă, și oameni de știință care consideră că tehnologia oferă mai multe avantaje decât dezavantaje. Conform BBC, copiii care intercaționează cu ecranul unei tablete sau al unui telefon mobil avanseaza mult mai repede în procesul de învățare, fac mai puține greșeli și învață mult mai repede decât ceilalți.

Cu toate acestea, specialiștii oferă părinților câteva sfaturi legate de utilizarea tehnologiei de către copii:

1. Trebuie să-i introduci în lumea tehnologiei în mod treptat și la vârsta potrivită. Părinții ar trebui, astfel, să evite să-și „uite„ copiii în preajma gadgeturilor până la vârsta de 3 ani;
2. Supraveghează timpul pe care îl petrec în fața gadgeturilor. La copiii de 5 ani, acesta nu trebuie să depășească 60 de minute și niciodată mai mult de două ore la adolescenți;
3. Implică-te activ în contactul copilului cu tehnologia, joacă-te împreună cu el și ai grijă ca cel mic să fie expus doar conținutului adecvat pentru vârsta lui.

Filmulețul de mai sus ne arată un copil incredibil de amuzant care, fiind obișnuit să se joace cu tableta, nu înțelege ce trebuie să facă atunci când în fața sa se află o simplă revistă. Clipul pare să sublinieze modul în care tehnologia a pătruns în viața copiilor de la cea mai fragedă vârstă și a fost vizionat de peste 4,6 milioane de oameni!

În articolul

VIDEO VIRAL. Cum confundă cel mai drăgălaș copil o revistă cu o tabletă. Imaginile sunt FABULOASE, însă ascund o AMENINȚARE

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vitamina care ar putea crește rezistența la cancer. Studiu îmbucurător în revista Science
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x