Viziteaza castelul Mir si cunoaste-i trecutul istoric!
Publicat pe 05.04.2011 la 19:33 Actualizat pe 05.04.2011 la 19:38
Castelul Mir din Belarus este un exemplu reprezentativ de castel din Europa Centrala. Constructia sa a inceput la sfarsitul secolului 15 si castelul a fost extins si reconstruit in stil renascentin de catre ducele Ilinich la inceputul secolului 16 si in stil baroc in jurul anului 1568, cand castelul a trecut in proprietatea lui Mikolaj Krzysztof Radziwill cel Orfan.
Cele trei stiluri arhitecturale se imbina in mod armonios pentru a crea un monument impresionant in aceasta regiune istorica. Desi a fost abandonat timp de aproape un secol si a fost distrus in mare parte in timpul asediilor lui Napoleon, castelul a fost restaurat pana la sfarsitul secolului 19. Mai tarziu insa a fost ocupat de nazisti, fiind folosit pe post de ghetto pentru populatia evreiasca locala.
Castelul este o cladire in forma patrata, cu turnuri la colturi, iar al cincilea turn fiind special facut pentru a-i proteja pe cei dinauntru de un posibil atac. Una dintre caracteristicile castelului este reprezentata de constructiile ornamentale unice.
In perioada renascentista i-au fost adaugate 40 de camere de-a lungul peretilor nordici si de est, la fel ca si o gradina italiana. Incepand cu anul 1922, castelul a devenit resedinta Muzeului National al Republicii Belarus. In momentul de fata se continua munca de renovare si construirea unui al doilea muzeu, un hotel si restaurant.
In anul 2000, UNESCO a adaugat Complexul Castelului Mir pe lista Patrimoniului Mondial si reprezinta unul dintre cele mai importante puncte de atractie ale Republicii Belarus.
In afara de complex in sine exista si alte locuri ce pot fi vizitate in imprejurimi, cum ar fi locul in care au fost ingropati evreii in timpul razboiului, centrul vechi al orasului Mir, biserica catolica Sf. Nicolae, dar si cea ortodoxa care dateaza din secolul 16. Complexul Mir se gaseste la aproximativ 89 de kilometri de Minsk, fiind astfel o destinatie perfecta pentru o excursie de o zi.
Citeste si a1.ro!
Foto: wayfaring.info