Viziteaza muzeul dedicat vinului Barolo!

Publicat pe 19.11.2010 la 16:41 Actualizat pe 19.11.2010 la 16:50

Daca esti un mare fan al vinului italienesc Barolo, atunci ar fi ideal sa vizitezi un muzeu dedicat acestui soi delicat. Istorie, preparate inedite si degustari - locul perfect pentru cei care apreciaza rafinamentul si calitatea.

Barolo este un orasel superb - cladiri rustice, podgorii colorate si aer curat, toate intr-o atmosfera italieneasca, autentica.

Si, pe langa toate acestea, se mai adauga o noua atractie, turistica si anume muzeul-restaurant, dedicat vinului local, Barolo.

In momentul in care urci scarile unui impozant castel medieval din pitorescul oras, nu trebuie sa-ti faci griji de faptul ca vei asculta lectii plictisitoare despre istoria vinului.

"Vinul are capacitatea de a aduna oamenii. Ameteala data de un pahar de vin produce acel ceva in mintea oamenilor care ii face sa se simta bine si eu sper ca am reusit sa aratam acest lucru", a declarat Francois Confino, creatorul expozitiei de vinuri din orasul Barolo.

Vizitatorii noii expozitii sunt incurajati sa atinga exponatele si sa le descopere, in timp ce pe fundal se aude o muzica placuta, incepand cu "Cele patru anotimpuri", de Antonio Vivaldi, si continuand cu melodii moderne dedicate vinului.

Conform Reuters, expozitia se intinde de-a lungul a 25 de camere, unde pot fi vazute scaune de club realizate din piele, postere sau videoclipuri din filme inspirate de vin, precum "Sideways" si "A Good Year".

Vinul rosu marca barolo este cunoscut drept "vinul regilor si regele vinurilor" inca din secolul XIX, cand metodele de productie au fost modernizate, insa toate aceste lucruri nu sunt prezentate in aceasta expozitie.

"Ideea noastra este aceea de a implica vizitatorii, nu de a-i informa. Poate ca nici nu este un muzeu, este o calatorie emotionala catre o noua atitudine asupra vinul", a mai spus Federico Scarzello.

Cu toate acestea, vizitatorii pot afla cateva date istorice daca se inghesuie in banci de scoala si asculta colegii virtuali cum povestesc despre procedura de realizare a vinului barolo.

2010/11/19//148009-barolo.jpg

La subsol, vizitatorii pot cumpara vin rosu, pe care il pot degusta mai intai.

Foto: www.artdaily.org / Wikipedia

În articolul

Viziteaza muzeul dedicat vinului Barolo!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x