‘’Babel’’ - un film de Oscar, cu Brad Pitt și Cate Blanchett

Publicat pe 03.04.2020 la 10:29 Actualizat pe 03.04.2020 la 12:05

Filmul ‘’Babel’’(2006), creația lui Alejandro González Iñárritu a schimbat fața cinematografiei mexicane, dintr-o zonă de interes de nișă către o industrie la nivel global.

Brad Pitt

instagram/bradpittofficial

Filmul ‘’Babel’’(2006), creația lui Alejandro González Iñárritu a schimbat fața cinematografiei mexicane, dintr-o zonă de interes de nișă către o industrie la nivel global.

La fel ca producția sa anterioară ‘’Amores perros’’(Love’s a Bitch - 2001), ‘’Babel‘’este o narațiune cu mai multe povești, în care mai multe grupuri de personaje se luptă cu moartea, vinovăția și regretele. Totuși, spre deosebire de ‘’Amores perros’’, ‘’Babel’’ depășește granițele țării de origine a regizorului, scenele având loc nu doar în Mexic, ci și în SUA, Japonia și Maroc.

Iñárritu a țintit extrem de sus și a recrutat o distribuție internațională extrem de cunoscută și talentată, cu Brad Pitt, un american a cărui soție, interpretată de Cate Blanchett, este împușcată accidental în timp ce se află în vacanță în Africa; Adriana Barazza, în calitate de bonă mexicană, al cărei nepot (Gael García Bernal) își varsă mânia asupra Patrulei de Frontieră din SUA); și Rinko Kikuchi, o adolescentă japoneză surdă, al cărei tată este căutat de poliție în Tokyo.

Cele mai răsunătoare nume ale distribuției sunt Brad Pitt și Cate Blanchett, care îi interpretează pe Susan și Richard, un cuplu american aflat într-o vacanță în Maroc, cu intenția de a-și salva căsnicia. Susan este rănită grav când un glonț este tras prin fereastra autobuzului, lovind-o în dreptul gâtului. Glonțul a fost tras de către cei doi fii ai lui Abdullah (Mustapha Rachidi), Ahmed (Said Tarchani) și Yussef (Boubker Ait El Caid), care încercau să țină șacalii departe de caprele pe care le aveau în grijă.

‘’Babel’’ este tot un film mexican, dar pune temele, ideile și valorile mexicane într-un context global. Feedback-ul pozitiv nu a întârziat să apară. Filmul a avut succes atât din punct de vedere financiar, cât și la nivelul analizei critice, obținând o mulțime de nominalizări și premii. Două dintre cele mai prestigioase premii câștigate sunt: Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră și Globul de Aur pentru cel mai bun film dramatic. Alejandro González Iñárritu a fost nominalizat la Oscar, la categoria cel mai bun regizor. Astfel, Mexicul a dat un mare regizor de film. Iñárritu a devenit primul mexican nominalizat la Oscar la categoria cel mai bun director de film.

''Babel'', capodopera regizorului Iñárritu, cu Brad Pitt și Cate Blanchett în rolurile principale, poate fi urmărită sâmbătă, 4 aprilie, de la 20:00, pe Happy Channel.

În articolul

‘’Babel’’ - un film de Oscar, cu Brad Pitt și Cate Blanchett

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp