Richard Gere îți spune tot ce vrei să știi despre ‘’Ofițer și gentleman’’

Publicat pe 27.03.2020 la 14:35 Actualizat pe 27.03.2020 la 15:16

Richard Gere devine emoționat de fiecare dată când vorbește despre ‘’Ofițer și gentleman’’(1982). Multe amintiri îl leagă de acest film, nu numai de scenele în sine, ci și de ceea ce s-a întâmplat în afara platourilor de filmare.

Richard Gere

instagram/richard gere official

Richard Gere devine emoționat de fiecare dată când vorbește despre ‘’Ofițer și gentleman’’(1982). Multe amintiri îl leagă de acest film, nu numai de scenele în sine, ci și de ceea ce s-a întâmplat în afara platourilor de filmare.

Actorul se simțea atunci ‘’implicat cu totul’’, cu mintea și sufletul la unison. ‘’Este foarte emoționant pentru mine sa vorbesc despre asta’’.

Faimosul actor american împărtășește cu fanii momente pe care le-a trăit cu actorii cu care a colaborat în acest proiect.

Se pare că alegerea Debrei Winger pentru rolul Paulei Pokrifki a fost una spontană. ‘’Abia ce terminase la acea vreme ‘’Urban Cowboy’’, așa că au pus ochii pe ea’’, dezvăluie Rochard Gere, partenerul ei în film. Gere recunoaște că a fost de-a dreptul ‘’încântat’’ de performanța actriței, despre care spune că este ‘’perfectă în această interpretare’’.

‘’Un alt lucru interesant pe care mi-l amintesc este că Marina Americană nu voia să aibă de a face cu acest film’’

Richard Gere a fost pe punctul de a renunța la rolul său din ’’Ofițer și gentleman’’. Motivul pentru care a ezitat să facă acest film este că acesta prezintă un proces de recrutare pentru Marină. ‘’Mereu m-a mirat că Marina nu dorea să fie implicată''.

Richard Gere și Louis Gosset, Jr. aveau ordine stricte. Celor doi actori le-a fost interzis să aibă orice fel de interacțiune în afara celei profesionale, în timp ce filmau scenele în care apăreau împreună. Practic, aceștia nu își vorbeau decât în momentul rostirii replicilor și stăteau la o distanță considerabilă unul față de celălalt.

‘’Este adevărat. Am vorbit cu Lou înainte să vin. Îi părea foarte rău că nu poate fi lângă mine. Când ne mai întâlneam din când în când, ne îmbrățișam de fiecare dată. Avem multe amintiri frumoase de la aceste filmări’’.

A existat, totuși, și un moment de tensiune între cei doi.

''Când nu filmam, mă antrenam cu un profesor de karate. Învățam tot ceea ce am de făcut și deveneam foarte bun la asta. Eram mândru de asta. Lou se antrena și el, pentru că asta cerea filmul. Dar nu știu din ce motiv nu se descurca atât de bine. Când a sosit timpul să facem scena, eram stăpân pe ce am de făcut. În timp ce se derula scena, puteam observa că el întâmpină dificultăți. Mă enervasem. Nu aveam destul timp să filmăm, așa că l-am lovit. L-am lovit în dreptul stomacului. A spus:’’Ok. Până aici. Eu plec’’.

Starul de la Hollywood s-a simțit extrem de vinovat după acest episod, ale cărui urmări puteau fi serioase. Louis Gosset, Jr. era hotărât să se retragă din acest proiect. ‘’Nu aveam niciun drept să fac asta. El a plecat și nu avea de gând să se întoarcă. Taylor și cu mine ne uitam unul la celălalt și ne gândeam la pasul următor. A dat un telefon. A chemat câțiva oameni la casting și a spus:''Avem nevoie până mâine dimineață de cineva de culoare, maestru în karate, cu înălțimea de 1,98 m’’.

A fost găsit un înlocuitor, dar nu pentru mult timp. Actorul a uitat cele întâmplate și a revenit după 2 zile.

Richard Gere îl interpretează pe Zack Mayo, un tânăr care se înscrie la Școala Superioară de Ofițeri. Visul său era acela de a deveni pilot în Marina Americană. Până să își împlinească acest vis, Mayo trebuie să treacă de testele exigentului Sergent Foley (Louis Gossett Jr.). Din acest punct, începe procesul său de maturizare.

Acum că ai aflat și amănunte din culise, va fi cu atât mai palpitant să urmărești evoluția personajelor.

‘’Ofițer și gentleman’’, sâmbătă, 28 martie, de la 20:00, pe Happy Channel.

În articolul

Richard Gere îți spune tot ce vrei să știi despre ‘’Ofițer și gentleman’’

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să-i ajute pe cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii și ninsori la munte, până joi seară
a1.ro
Chefi la cuțite, 15 aprilie 2024. Gabriel Mîțoc a uimit cu experiența sa. Ce a descoperit la asociatul său, când a privit camerele
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
Catine
Nuci cu cremă caramel de post. Rețetă de desert delicios și spornic
useit.ro
7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei Internet rapid. Cum afectează semnalul Wi-Fi
as.ro
„Va sosi momentul meu!” Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela s-a prăbuşit emoţional
MediCOOL
Obiceiuri care îți afectează creierul. Ce să eviți pentru a-ți proteja funcțiile cognitive și memoria
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Stimulentul de inserție 2024. De ce sumă poți beneficia din partea statului
MediCOOL
Circumferința taliei: de ce este importantă și cât măsoară o talie sănătoasă
HelloTaste
Clătite de post cu mere, desertul potrivit în orice moment al zilei
x