5 combinații alimentare comune și periculoase pe care ar trebui să le eviți

Publicat pe 22.03.2018 la 08:53 Actualizat pe 22.03.2018 la 10:06

5 combinații alimentare comune și periculoase pe care ar trebui să le eviți

Foto: Shutterstock-Copyright: guruXOX

Ieșirile în oraș, serile acasă cu prietenii, ocaziile speciale și comoditatea te pot convinge de multe ori să iei anumite decizii în privința alimentației, dar care nu vin deloc în avantajul tău. Nu negăm faptul că unele dintre ele sunt excelente la gust, însă efectele lor pe termen scurt și lung, în mod special, pot fi de regretat. Spre exemplu, un studiu realizat în anul 2017 de către Nielsen CEE arată că 55% dintre români intră în categoria persoanelor supraponderale, lipsa de activitate fizică și alimentația nefericită fiind principalele două cauze ale acestei probleme.

Un alt efect extrem de grav al unui stil de viață neglijent este nivelul alarmant de ridicat la care colesterolul poate ajunge. Mai grav e că atunci când atinge un prag superior nu există simptome clare pe care oricine sa le poată identifica rapid, iar colesterolul mărit poate duce la probleme cardiovasculare, dar și la afectarea unor organe importante, precum stomacul, ficatul și rinichii. Cum alimentația e cheia rezolvării acestor probleme, există câteva sfaturi ale specialiștilor pe care ar trebui să le știi.

5 combinații alimentare comune și periculoase pe care ar trebui să le eviți:

1. Cheeseburger cu cartofi prăjiți

Potrivit PBS, numai în Statele Unite ale Americii, aproximativ 50 de miliarde de burgeri sunt consumați în fiecare an, reprezentând mai bine de 60% din totalul de sandwich-uri vândute într-un an. De asemenea, peste 70 de procente din carnea de vită de pe piață este dedicată consumului de burgeri. Deși e una dintre mesele preferate de americani, mai ales la pachet cu cartofii prăjiți, această combinație nu este deloc sănătoasă, vorbind despre mari cantități de grăsimi saturate, care pot crește nivelul de colesterol la cote alarmante.

2. Platoul cu brânzeturi

Considerat de mulți un adevărat deliciu, perfect sub forma unei gustări pentru o seară romantică, platoul de brânzeturi poate fi considerat cu ușurință o adevărată bombă calorică, deoarece conține produse extrem de grase și foarte multe calorii. Recomandarea specialiștilor este să rămâi zilnic la aproximativ 18 grame de grăsimi saturate consumate. În cazul unui platou cu cele mai bune brânzeturi, cel mai bine ar fi să te rezumi la o simplă degustare și atât. În niciun caz nu te gândi să lași platoul gol.

3. Pui maioneză peste orice

De multe ori am observat cu toții când mergem într-o vacanță că aproape totul vine cu maioneză, de la cartofii prăjiți, până la sandwich-uri, omlete și chiar salata. E bine de știut că o singură linguriță de maioneză înseamnă puțin peste 90 de calorii, dar și multe grăsimi, iar Harvard Medical School a concluzionat în urma unui studiu că maioneza, în cantități mai mari, crește cu 18% riscul problemelor cardiace.

4. Produsele de tip fast food sunt mesele tale principale

În cazul produselor de tip fast food, vorbim despre conținut ridicat de grăsimi saturate, grăsimi trans și de sodiu, lucruri pe care ar trebuie să le eviți. Potrivit unor studii, din cauza consumului tot mai mare de produse fast food, în America, până în 2020, este estimat ca 75% din populație să sufere de obezitate. Acest fenomen a influențat enorm modul în care americanii consumă mâncare în ultimii 40 de ani, aceștia fiind obișnuiți în prezent cu porții tot mai mari, de la an la an.

5. Crezi că pâinea merge cu orice

Cu toții știm că ține de foame, însă cunoaștem și faptul că e responsabilă pentru multe kilograme în plus de care ne plângem în fiecare zi. Fie că vorbim despre pâine albă sau despre pâinea integrală din mai multe tipuri de făină, pâinea nu trebuie amestecată cu alți carbohidrați simpli la masă, precum cartofii, orezul sau pastele, aceasta fiind una dintre marile greșeli pe care mulți le comit, în necunoștință de cauză. O felie sau două de pâine la micul dejun, alături de un ou și o salată ar trebui să fie suficient pentru un stil alimentar echilibrat, fără consumul excesiv de pâine.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: guruXOX

În articolul

5 combinații alimentare comune și periculoase pe care ar trebui să le eviți

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era avansul pentru casa pe care şi-o doreau în SUA
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Ce a putut face miliardarul Ion Ţiriac pentru o vedetă uriaşă a României. Totul a ieşit la iveală abia acum
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x