Albumul care a făcut-o celebră pe Thalia pe cinci continente. Detaliile din spatele reușitei colosale

Publicat pe 02.09.2022 la 19:21 Actualizat pe 02.09.2022 la 19:21

Numită deseori "Regina pop-ului latin" de către mass-media, Thalia și-a construit o carieră impresionantă, iar pe plan muzical a avut parte de o ascensiune fulminantă după multă muncă și mai multe albume.

Thalia

Getty Premium

Încă de mică, Thalia a urmat cursuri de canto, dans şi actorie şi s-a întors în Mexic cu un album înregistrat şi o nouă imagine. Primele albume ca artist solo le-a înregistrat între 1990-1993: "Thalia" (produs de Alfredo Díaz Ordaz, 1990), "Mundo de cristal" (ultimul proiect în colaborare cu Alfredo Díaz Ordaz, 1991) şi "Love" (produs de Luis Carlos Esteban, 1992).

Au urmat albume multe însă unul singur a ajuns să fie piatra de temelie din cariera sa

''Amor a la Mexicana'' este albumul care a făcut-o celebră pe Thalia pe cinci continente

Albumul care a făcut-o cunoscută şi în industria muzicală - ''Amor a la Mexicana'' (al cincilea album de studio), producător fiind Emilio Estefan - i-a adus Thaliei concerte pe cinci continente. Single-ul care dă titlul albumului a devenit hitul numărul unu în 14 ţări.

Cu "Amor a la mexicana", Thalia a reuşit să-şi promoveze muzica şi să-şi stabilească proiecte pe pieţele muzicale din Franţa, Belgia, Elveţia, Grecia, Ungaria, Turcia, Polonia, Portugalia, Italia şi toate ţările vorbitoare de spaniolă, potrivit geni.com.

În afară de succesul ei ca artist de înregistrări, Thalia a avut şi o carieră de succes în actorie, întrucât a jucat în numeroase telenovele care au fost difuzate în peste 180 de ţări. Primele apariţii au fost în "Pobre Seńorita Limantour" (1988) şi "Quinceańera" (1989), unde rolul interpretat a făcut-o celebră. În 1989, a obţinut primul său rol principal în "Luz y Sombra".

Citește și: Cum arăta Thalia în tinerețe, când făcea primii pași în carieră. "La reina de nouvelle", între două "tinereți" spumoase

Când a împlinit un an, Thalia a apărut în prima ei reclamă TV din Mexic

S-a născut la 26 august 1971, în Mexico City, fiind mezina dintre cele cinci fiice ale Yolandei Miranda Mange (pictoriţă, managerul Thaliei din 1980 până în 1999) şi Ernesto Sodi Pallares, om de ştiinţă, doctor în patologie, criminolog şi scriitor.

Când a împlinit un an, Thalia a apărut în prima ei reclamă TV din Mexic, iar la patru ani a început să ia cursuri de balet şi pian la Conservatorul Naţional de Muzică din Mexic, notează Agerpres.

A urmat cursurile bilingve (în spaniolă şi franceză) ale celebrei Şcoli ''Elycio Francée Mexican'', potrivit www.cinemagia.ro. La nouă ani, Thalia a fost aleasă să facă parte din trupa de copii ''Din Din'', alături de care a înregistrat de-a lungul anilor patru albume, între 1982 -1983.

Citește și: Ce avere fabuloasă are Thalia, după aproximativ 30 de ani de carieră. "Regina telenovelelor" și-ar putea permite orice

În articolul

Albumul care a făcut-o celebră pe Thalia pe cinci continente. Detaliile din spatele reușitei colosale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x