Cine este Merve Dizdar, actrița de origine turcă ce a câștigat un premiu la Cannes. Află totul despre protagonista din Omer

Publicat pe 25.09.2024 la 13:53 Actualizat pe 25.09.2024 la 14:33

Merve Dizdar a câștigat un premiu important la Cannes și este una dintre actrițele favorite ale Turciei. Află detalii despre vedeta din serialul Omer.

actriță zâmbește

Merve Dizdar s-a aflat la Marrakech International Film Festival. 25 nov 2023

Profimedia Images

Merve Dizdar este una dintre cele mai cunoscute vedete din Turcia la momentul actual. În 2023 a câștigat un premiu important la Cannes pentru cariera sa. Este vorba despre performanța în filmul “About dry grasses”.

Cine este Merve Dizdar, actrița de origine turcă ce a câștigat un premiu la Cannes

În filmul menționat mai sus joacă rolul Nuray, o activistă care încearcă să-și refacă viața în urma unor evenimente dramatice. Printr-un dialog puternic, aceasta învinge opresorii și astfel dovedește că este pasionată de activism politic. Se transformă în călătoria sa și astfel Merve Dizdar a dovedit că este actrița potrivită pentru a juca acest personaj, arată harperbazaararabia.com.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Născută pe 25 iunie 1986 în Izmir, aceasta a ținut să devină actriță după ce a studiat în cadrul unei facultăți de profil din țara natală. Astfel a obținut diploma dorită și ulterior a continuat cu un master în actorie. Foarte populară pe pagina personală de instagram, are 1 milion de prieteni virtuali.

A publicat până acum peste 500 de fotografii și filmulețe și cele mai recente sunt realizate alături de cei dragi, în vacanță. Pasiunea sa pentru actorie a făcut-o să se implice în piese de teatru precum Semaver și Craft Theatre. Acolo și-a dovedit talentul și a primit recunoaștere pentru abilitățile sale excepționale.

Citește și: Merve Dizdar și Cihangir Ayger s-au căsătorit. Cine este bărbatul care o face fericită pe faimoasa vedetă

În mediul online este tot mai apreciată de către fani care îi recunoscut performanțele și vor să o vadă în cât mai multe proiecte profesionale de acum înainte. Printre producțiile în care a jucat se numără și serialul Omer care a avut premiera în 2023 în țara natală. Acolo joacă rolul “Nisa Duman”, unul dintre personajele principale. Serialul urmează să aibă premiera și în România pe Happy Channel. Debutul său într-un film a fost în 2012 în Bir Ses Böler Geceyi, acolo unde a jucat rolul Gülizar ve Demet.

Merve Dizdar și-a asigurat locul în cinematografie

Printre producțiile în care a jucat se numără Kavak Yelleri, Geniş Aile, and Bir Yastıkta. A câștigat atenție și a fost aplaudată la scenă deschisă pentru tot ceea ce a arătat de-a lungul timpului pe micile ecrane. Rolul care a reușit să-i stabilizeze viața ca și actriță a fost în Beș Kardeș.

A câștigat un premiu din partea Golden Butterfly Award în 2020, un eveniment care are loc din anul 1972. A fost vorba despre “Cea mai bună actriță”. A fost căsătorită cu Gürhan Altundaşar din 2018 până în 2021 și din 2024 este căsătorită cu Cihan Ayger. Cei doi formează unul dintre cele mai îndrăgite cupluri din Turcia. Vedeta a jucat în tot mai multe producții care i-au adus succesul din prezent.

“Personajul pe care îl joc în film este cineva care s-a luptat pentru viața ei și a trecut peste dificultăți. Înțeleg ce înseamnă să fii o femeie în partea asta a țării. Vreau să dedic acest premiu tuturor femeilor care se luptă să existe și să treacă peste dificultăți în această lume și care nu și-au pierdut speranța. Mi-ar fi plăcut în orice caz să lucrez la acest personaj.”, a spus vedeta.

În articolul

Cine este Merve Dizdar, actrița de origine turcă ce a câștigat un premiu la Cannes. Află totul despre protagonista din Omer

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 octombrie 2024. Taurii au multă creativitate în această perioadă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O pacientă care a slăbit cu Ozempic povestește ce a pățit după ce a întrerupt tratamentul. Medicamentul a dispărut din România
a1.ro
Zeul a fost roșu! Ce echipă a fost eliminată de la Asia Express în prima etapă din Malaezia
HelloTaste.ro
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Catine
Ora la care trebuie să bei cafeaua ca să te bucuri cât mai mult de efectele ei, potrivit specialiștilor
useit.ro
Eclipsa solară „inel de foc” va avea loc pe 2 octombrie. În ce zone va fi vizibil fenomenul inedit 
as.ro
„Wow, superbă!” Imagini de senzaţie cu nora lui Laurenţiu Reghecampf. Fosta gimnastă a radiat de fericire!
MediCOOL
Dependența de mâncare: ce o declanșează și cum o recunoști
Spynews
“Domnul are poză cu familia, eu sunt măritată și gravidă”. Artistă din România, deranjată de mesajele pe care le primește de la pretendenți. Cum îi pune la punct | FOTO
DeParinti
Ce este vernix caseosa și ce rol are în protejarea bebelușului imediat după naștere
MediCOOL
Obiceiuri care îți afectează somnul. Ce te împiedică să te odihnești corespunzător
HelloTaste
Sos de merișoare pentru friptură, cu gust dulce-acrișor
x