Știați de ce orezul se gătește mai bine după ce e fiert și răcit?

Publicat pe 12.09.2017 la 16:22 Actualizat pe 12.09.2017 la 17:59

La Don Apetit afla cum poti prepara orezul si cu ce legume sa il combini.

Andreea Jugănaru, de la blogul de cooking andreeachinesefood, este invitata lui Vlad Gherman la ”Don Apetit”.

”În fiecare bob de orez se spune că există cultură, munca țăranului”, a povestit Andreea despre alimentul principal pe care îl folosește la preparatul pe care l-a gătit la emisiunea ”Don Apetit”.

Totodată, ea explicat de ce chinezii folosesc orez fiert și răcit atunci când gătesc. Este nevoie ca orezul să fie rece, nu cald, pentru că, astfel, e mai uscat. Pe când, dacă este cald, conține foarte mulți aburi și, dacă l-am pune așa într-un vas încins, se va face cleios, precum în pilaf.

Dacă vreți să aflați ce legume pot fi combinate cu orezul, dar și cum se prepară un mic dejun chinezesc pe bază de orez, urmăriți clipul de mai jos:

În articolul Știați de ce orezul se gătește mai bine după ce e fiert și răcit?:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Moş Crăciun a venit mai repede pentru deputaţi. Parlamentarii şi-au dat singuri mai mulţi bani pentru 2026
observatornews.ro
Moş Crăciun a venit mai repede pentru deputaţi. Parlamentarii şi-au dat singuri mai mulţi bani pentru 2026
Luca Zvaleni a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 16! Marele campion pleacă acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena: „Am fost cel mai fericit de pe pământ!”
a1.ro
Luca Zvaleni a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 16! Marele campion pleacă acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena: „Am fost cel mai fericit de pe pământ!”
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
HelloTaste.ro
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Catine
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
useit.ro
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
as.ro
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
MediCOOL
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la Ploiești în acest timp
Spynews
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la Ploiești în acest timp
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
DeParinti
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Tot ce trebuie să știi despre sindromul de apnee în somn: ce este, cum se manifestă și cum se tratează
MediCOOL
Tot ce trebuie să știi despre sindromul de apnee în somn: ce este, cum se manifestă și cum se tratează
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
HelloTaste
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
close
x