Știați de ce orezul se gătește mai bine după ce e fiert și răcit?
Publicat pe 12.09.2017 la 16:22 Actualizat pe 12.09.2017 la 17:59
La Don Apetit afla cum poti prepara orezul si cu ce legume sa il combini.
Andreea Jugănaru, de la blogul de cooking andreeachinesefood, este invitata lui Vlad Gherman la ”Don Apetit”.
”În fiecare bob de orez se spune că există cultură, munca țăranului”, a povestit Andreea despre alimentul principal pe care îl folosește la preparatul pe care l-a gătit la emisiunea ”Don Apetit”.
Totodată, ea explicat de ce chinezii folosesc orez fiert și răcit atunci când gătesc. Este nevoie ca orezul să fie rece, nu cald, pentru că, astfel, e mai uscat. Pe când, dacă este cald, conține foarte mulți aburi și, dacă l-am pune așa într-un vas încins, se va face cleios, precum în pilaf.
Dacă vreți să aflați ce legume pot fi combinate cu orezul, dar și cum se prepară un mic dejun chinezesc pe bază de orez, urmăriți clipul de mai jos: