Top cinci filme cu îndrăgita Carmen Tănase pe care merită să le vezi
Publicat pe 25.02.2016 la 13:16 Actualizat pe 25.02.2016 la 13:54
Carmen Tănase este una dintre cele mai iubite actriţe din România la ora actuală. Şi asta nu este de mirare, având în vedere că rolurile sale de pe scenă, pe micile, dar şi pe marile ecrane i-au adus reputaţia unui om complet şi extrem de versatil.
Carmen Tănase este una dintre cele mai iubite actriţe din România la ora actuală. Şi asta nu este de mirare, având în vedere că rolurile sale de pe scenă, pe micile, dar şi pe marile ecrane i-au adus reputaţia unui om complet şi extrem de versatil.
Descoperă în cele ce urmează cinci filme cu îndrăgita actriţă pe care merită să le vezi măcar o dată:
Aventuri la Marea Neagră (1972)
George Martin (Florin Piersic), un capitan de contrainformatii, primeste misiunea de a deconspira o retea de spioni economici care doreau sa obtina formula combustibilului unei rachete experimentate intr-un poligon de pe malul Marii Negre.
Un bulgăre de humă (1989)
Povestea lui Ion Creanga, scriitorul care a reusit sa impresioneze generatii de-a randul cu basmele si povestirile sale. Continuand un har mostenit de la stramosii sai, Creanga considera povestile lui o simpla sursa de amuzament, lipsita de profunditate. Mihai Eminescu este cel care incearca sa-l convinga ca detine un talent deosebit. Poetul, insa, are alte probleme, fiind implicat intr-o imposibila poveste de dragoste cu Veronica Micle.... Respectul pe care il avem in mod firesc fata de marile personalitati Ion Creanga si Mihai Eminescu a devenit, in momentul realizarii acestui film extrem de inhibant. Acesta a constituit principalul handicap pe care l-am avut de trecut. Pentru a deveni personaje de film, Eminescu si Creanga trebuiau sa coboare de pe statui, sa prinda viata imprumutand chipurile unor actori: sa vorbeasca, sa se miste si sa evolueze intr-un chip cat mai firesc.
Crucea de piatră (1994)
Desființarea caselor de toleranță vrea să fie un cadou oferit "tovarășului Stalin" de către puterea comunistă de după Al Doilea Război Mondial. În acest sens, partidul apelează la tovarășul Puzderie (Gheorghe Dinică), care însă inainte de a trece la fapte are grijă să profite de plăcerile vieții. Filmul redă cu mult umor felul în care s-a realizat această "revoluție" în București, insistând asupra "muncii de convingere" specifică regimului cu fiecare "client" în parte. Iar dacă nu se înțelege de "vorbă bună", partidul deține și alte "metode de convingere" care dau, parcă, mai multe rezultate: șantajul, amenințările de tot felul, atacul brutal, violența. Totul pentru a rezolva o "problemă spinoasă" care stătea în calea fericirii tovarășilor. Acțiunea e plasată în 1949 și are șansa unor personaje bine construite, multe dintre ele cu valoare de simbol pentru obiceiurile vremii.
Bani de dus, bani de-ntors (TV) (2005)
Actiunea se petrece in zilele noastre, in curtea unui taran din satul de vacanta 2 Mai, vara, intre orele 10 dimineata si zorii zilei urmatoare. "Americanul" Manole (Gheorghe Dinica) traieste o vacanta nostalgica, pentru a-si aminti de tinerete cu vechii lui prieteni, Gica (Sebastian Papaiani) si Irina (Carmen Tanase), acum casatoriti. Banii lui Manole innebunesc pe toata lumea si dau nastere la tot felul de incurcaturi, in care fiecare personaj isi arata adevarata fata si-si dezvaluie secretele. Totul se termina intr-un registru grav, pandit insa de grotesc, din cauza unui personaj depasit de severitatea reala a evenimentelor, pana atunci numai pitoresti.
Farsa tragica.
Nod (2007)
Un fragment din viata unui adolescent cu probleme.
Din 8 martie, Carmen Tănase va fi "ambasadorul" fericirii la Happy Channel!