JOI, 19 MARTIE 2020

3 sfaturi care te vor ajuta să îți îmbunătățești nivelul limbii engleze

 

Se crede ca e mai usor sa inveti engleza decat alte limbi: gramatica impune mai putine reguli si exceptii decat cea a limbii romane, de exemplu.

Cu toate acestea, pe cat de accesibila este dobandirea unui nivel conversational de limba, pe atat de complexa este asimilarea englezei la un nivel care poate fi considerat fluent. Asadar, daca vrei sa stapanesti engleza cat mai bine cu putinta, va fi nevoie de o munca constanta de aprofundare. Vestea buna, insa, este ca exista numeroase tips and tricks care iti vor fi de mare ajutor in demersul invatarii!

Citeste cat mai mult in limba engleza

Atunci cand vrei sa iti aprofundezi cunostintele lingvistice, este necesar sa vezi cat mai des limba in actiune. Ce inseamna asta? Ei bine, inseamna sa observi felul in care ea este folosita in carti (pentru o mai buna intelegere a figurilor de limbaj, a jocurilor de cuvinte - se spune ca stapanesti bine o limba atunci cand ii intelegi glumele!), in reviste (pentru a intelege felul in care limba este folosita in mod curent) si chiar si in textele publicitare sau in indicatiile de pe telefonul mobil.

Nu glumim cu aceasta ultima parte: este mult mai usor sa inveti o limba atunci cand si telefonul mobil este configurat in limba pe care o studiezi. Gandeste-te doar in cate situatii iti este necesara folosirea telefonului - este o cale facila de a-ti imbogati limbajul cu expresii functionale de zi cu zi!

Citind texte cat mai variate in engleza, iti modelezi intregul univers conceptual. Este un prim pas spre a ajunge la gandirea in aceasta limba, iar a gandi intr-o limba straina inseamna dobandirea statutului de vorbitor fluent.

Fa traduceri si retroversiuni

Traducerile demonstreaza felul in care putem depasi cele mai inalte bariere dintre limbi. Atunci cand faci traduceri, adaptezi sistemul unei limbi la sistemul celeilalte, le compari structurile gramaticale si expresiile si poti chiar sa iti insusesti limbajul de specialitate al cat mai multor domenii.

Traducerile (dar mai ales retroversiunile!) reprezinta exercitii complexe, care necesita destul de mult timp pentru a fi rezolvate corect, insa acest fapt nu trebuie sa te descurajeze: dificultatea exercitiilor este direct proportionala cu noile cunostinte pe care le vei obtine in urma rezolvarii lor.

Nu neglija regulile formale

Desi nu poti deveni fluent fara a cunoaste foarte bine felul in care limba este vorbita in viata de zi cu zi, nu trebuie sa scapi din vedere elementul de baza: gramatica, adica felul in care se combina cuvintele si structurile propozitiilor, care reprezinta o conditie absolut necesara pentru cresterea nivelului de limba.

Doar printr-o buna stapanire a gramaticii poti sa construiesti discursuri, sa intelegi inovatiile pe care autorii le aduc in creatiile lor si felul in care comunicarea orala se diferentiaza de regulile limbii literare. Cunoasterea in profunzime a limbii se raporteaza intotdeauna la norma, la felul in care un registru al limbii urmeaza norma sau deviaza de la ea.

Iar pentru a te imprieteni cat mai bine cu gramatica englezei, trebuie sa gasesti manuale care sa descrie in detaliu felul in care cuvintele functioneaza si se imbina intre ele.

Cea mai buna dintre vesti este ca sistemul gramatical al limbii engleze este unul prietenos, cu putine exceptii de la regula. Acest lucru nu inseamna ca intregul parcurs va fi unul simplu, dar va fi cu siguranta unul cu mult mai putine confuzii decat in cazul gramaticilor altor limbi. In plus, caracterul universal al limbii engleze a indemnat multi specialisti sa scrie lucrari de gramatica dedicate celor care vor sa invete o limba straina.

Astfel, imbogatindu-ti bagajul de informatii cu cat mai multe texte in limba engleza, jucandu-te cu traducerile si retroversiunile si alegand din multitudinea de carti de gramatica pentru limba engleza, este imposibil sa nu reusesti!

Sursa foto: pixabay.com

COMENTARII

Cum previi semnele post-acneice? – 5 sfaturi

acum 1 zile

Acneea nu e o afecțiune a tenului specifică doar adolescenților. Coșurile apar pe tenul sensibil, cu tendință de îngrășare, din cauza lipsei unei rutine de îngrijire a pielii potrivită pentru tipul tău de ten. Iată câteva sfaturi pentru a scăpa de semnele...

Sfaturi pentru a avea confortul de acasă și la reședința de vacanță

acum 7 zile

Dacă, în contextul actual al crizei sanitare globale, te-ai retras la țară, la ai tăi, sau la bunici pentru a munci remote, ești o norocoasă. În timpul verii, orașele nu devin neapărat prietenoase, temperaturile ridicate și aerul de multe ori irespirabil, precum și poluarea...

Zi de naștere acasă: Cum să organizezi o petrecere de neuitat

acum 8 zile

De cele mai multe ori, ți-ai organizat ziua de naștere în oraș, pentru a face momentul cât mai festiv. Cu toate acestea, din când în când, poți schimba tradiția. Nu-i nimic rău în asta. Este adevărat că organizarea zilei de naștere în oraș...

Cum să îți îngrijești unghiile? – 5 sfaturi

acum 8 zile

Igiena unghiilor este extrem de important, nu doar din punct de vedere estetic, dar și pentru sănătatea ta. Bacteriile și murdăria de sub unghii te pot afecta, mai ales când duci de multe ori mâna la gură sau la ochii, acestea fiind principalele căi de intrare ale microbilor...

Cum îți decorezi grădina? – 5 sfaturi

acum 9 zile

Anotimpul călduros ne îmbie cu soare din plin, și nu doar pe noi, ci și florile din grădină. Dacă locuiești la casă și ai o grădină generoasă, câteva idei pentru decorarea ei te-ar putea ajuta să reîmprospătezi spațiul. Astfel, grădina ta va fi mai veselă....

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »