5 echipamente care iti vor usura munca in gospodarie

Publicat pe 30.05.2019 la 16:24 Actualizat pe 30.05.2019 la 16:31

Pentru ca munca in gospodarie necesita mult timp, in acest articol iti prezentam cateva echipamente utile, de care vei avea cel mai des nevoie in curte sau gradina, pentru a-ti usura indeplinirea treburilor de zi cu zi.

Foto: pixabay.com

Daca te numeri printre norocosii care locuiesc la casa, cu siguranta te bucuri de numeroase avantaje, printre care se numara spatiul extins, curtea si gradina sau terasa pe care le-ai amenajat cu mult drag. Cu toate acestea, o gospodarie mare implica si foarte multa munca, deoarece trebuie sa ai intotdeauna grija ca exteriorul casei sa arate la fel de bine precum interiorul. Pentru ca munca in gospodarie necesita mult timp, in acest articol iti prezentam cateva echipamente utile, de care vei avea cel mai des nevoie in curte sau gradina, pentru a-ti usura indeplinirea treburilor de zi cu zi. Iata care sunt acestea!

O drujba

Unul dintre principalele echipamente de care ai neaparata nevoie in gospodarie este drujba, usor de folosit si deosebit de eficienta. Daca in curte ai copaci si pomi fructiferi uscati, drujba te va ajuta sa ii cureti in siguranta, pentru a taia rapid crengile sau varfurile copacilor. Totodata, drujba poate fi folosita si in cazul taierii lemnelor de foc sau a pomilor, reprezentand o investitie necesara pentru a realiza mici schimbari in jurul casei. In functie de nevoi, poti lua decizia de a achizitiona o drujba cu lama mai mica, ideala pentru a taia crengile copacilor. In schimb, daca ai nevoie sa tai lemne sau copaci grosi, vei avea nevoie de drujbe profesionale ca acestea, care fac fata chiar si celor mai grele sarcini, reprezentand modele fiabile si ergonomice.

Un hidrofor

Desi poti avea in curtea casei o fantana, de unde poti lua apa de care ai nevoie in gospodarie, acesta reprezinta un proces greoi si temporar. Astfel, poti opta pentru achizitionarea unui hidrofor, care te va ajuta sa alimentezi casa cu apa curata, atunci cand locuiesti intr-o casa la tara. Pentru a alege cel mai bun hidrofor, va trebui sa iei in considerare adancimea sursei de apa de care dispui. Daca pentru adancimi de aproximativ 8 metri vei avea nevoie de un hidrofor cu pompa de suprafata, pentru adancimi mai mari, hidroforul cu pompa cu ejector va reprezenta solutia optima. Tine cont si de locul in care vei amplasa hidroforul, avand in vedere ca acesta va ocupa mult loc si produce un zgomot, care poate fi deranjant. Astfel, se recomanda integrarea sa in subsol sau in garaj si nu in interiorul spatiului de locuit.

Un storcator electric de struguri

Un bun gospodar va avea nevoie si de un alt echipament, util indeosebi toamna, atunci cand se culeg strugurii. Acesta este reprezentat de storcatorul electric de struguri, care iti vine in ajutor atunci cand vrei sa te bucuri de cel mai bun vin. Astfel, daca ai o vie, iar stransul strugurilor se apropie, un storcator de struguri este simplu de folosit si poate face fata chiar si celei mai bogate recolte din an. Acest dispozitiv de nelipsit din gospodarie este usor de curatat si intretinut si poate functiona ani intregi, daca este depozitat corespunzator, intr-un loc ferit de umezeala si temperaturi extreme.

O masina de tuns iarba

Daca locuiesti la curte, masina de tuns iarba iti va usura tunderea gazonului, pentru ca spatiul inconjurator sa isi recapete un aspect curat si ingrijit. Pentru a te bucura de o gradina si de o curte frumoasa, masina de tuns iarba trebuie sa se plieze pe nevoile tale, astfel incat sa alegi modelul ideal. Ai la dispozitie patru tipuri principale de masini de tuns iarba:

Un compresor de aer

Un alt echipament util in gospodarie este compresorul de aer, extrem de util datorita multiplelor sale utilizari. Compresorul de aer poate fi folosit pentru a umfla mingi, piscine, barci pneumatice sau pentru rotile de masina, bicicleta sau motocicleta. In functie de modelul compresorului, poti opta pentru unul portabil, dotat cu roti, ce se poate deplasa in functie de nevoile tale. Totodata, exista si varianta compresorului stationar, care nu poate fi mutat din locul in care este instalat. Aceste compresoare de uz casnic nu sunt foarte mari, de aceea iti vor fi de ajutor in gospodarie, ori de cate ori ai nevoie de umflarea cauciucurilor sau de curatarea unor piese cu ajutorul jetului de aer.

Aceste echipamente au un rol decisiv in buna organizare a gospodariei, fiind utile pentru a mentine curatenia din curte si gradina. Drujba profesionala, masina de taiat iarba sau storcatorul electric de struguri sunt doar cateva dintre cele mai utile aparate pe care oricine locuieste la casa trebuie sa le aiba.

În articolul

5 echipamente care iti vor usura munca in gospodarie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x