Adori brânza proaspătă, de casă? Iată cum o poți prepara chiar tu, în mai puțin de o oră!
Publicat pe 29.09.2015 la 11:50 Actualizat pe 29.09.2015 la 12:21
Dacă știi să apreciezi o lasagna bine făcută sau pur și simplu adori banala brânză cu roșii, vei găsi extrem de utilă rețeta simplă, prin care te poți bucura de o bucată aromată de brânză, preparată chiar de tine
Dacă știi să apreciezi o lasagna bine făcută sau pur și simplu adori banala brânză cu roșii, vei găsi extrem de utilă rețeta simplă, prin care te poți bucura de o bucată aromată de brânză, preparată chiar de tine.
Vei avea nevoie de: o linguriță și jumătate de pudră de acid citric, un sfert de tabletă de cheag vegetal, trei litri de lapte integral și o linguriță de sare pentru brânză.
Dizolvați pudra de acid citric într-un sfert de ceașcă de apă rece, iar cheagul într-un alt sfert de ceașcă de apă. Turnați laptele într-o oală de inox și amestecați ușor, adăugând acidul citric, la o temperatură medie spre înaltă. Folosiți un termometru pentru a păstra temperatura la 30 de grade Celsius, în timp ce amestecați.
Adăugați și cheagul și continuați să amestecați până ajungeți la 37-40 de grade. O dată ce ajungeți la această temperatură opriți focul, acoperiți oala și lăsați brânza să se liniștească timp de cinci minute.
Între timp, puneți o altă oală cu apă la fiert, până ajunge la 85 de grade. După ce a stat să se liniștească, bucățile de brânză ar trebui să se desprindă de lichidul gălbui. Scurgeți conținutul într-o sită și cufundați-o în oala cu apă pusă pe foc. Lăsați-le timp de cinci minute.
Apoi, amestecați ușor având grijă ca temperatura să rămână la 58 de grade.
Așezați bucățele de brânză pe masă și presărați sare, apoi începeți să frământați ușor până ce veți forma acea bucată grozavă de mozzarella.
Simplu, nu?