Cum alegem florile din casă. Unde le poziționăm și de ce

Publicat pe 05.10.2020 la 14:00 Actualizat pe 05.10.2020 la 14:16

Profimedia

Florile sunt de foarte multe ori elemente vii care-ți schimbă starea de spirit. Sunt delicate, colorate, parfumate și sunt contactul nostru cu natura, motiv pentru care prezența lor în viața noastră este foarte benefică. Conform unui studiu publicat în anul 2008 de către cei de la HortTechnology, florile te ajută să reduci stresul și anxietatea.

Alte beneficii ale florilor

Te avută să te odihnești mai bine

Unele plante au aceasta calitate de a te relaxa atât de mult, încât îți oferă un somn mult mai liniștitor. Lavanda, spre exemplu, este cea mai cunoscută plantă care beneficiază de aceste caracteristici. Uleiul de lavandă reduce tensiunea arterială și-ți regulează pulsul până în punctul în care ești relaxat.

Îți îmbunătățesc memoria

Conform unui studiu realizat în 2015 de profesorul universitar Mark Moss (Northumbria University), rozmarinul este un grozav stimulant al memoriei, mai exact mirosul de rozmarin.

Îți influențează starea emoțională

Oamenii asociază, inconștient sau conștient, culorile cu anumite stări, senzații și sentimente. De exemplu, roșul este văzut ca fiind întruchiparea furiei și a pericolului, pe când galbenul este căldură și veselie. Conform psychologies, un puchet de o anumită culoare așezat într-o începere va schimba toată starea de spiriti a camerei în funcție de ce transmite culoarea respectivă.

Ce tip de floare alegem și unde o punem?

Pentru living

Se presupune ca livingul este locul unde tu și familia ta vă petreceți cel mai mult timp, locul în care îți inviți musafirii. Motiv pentru care sufrageria este văzută ca un loc al relaxării. Potrivit thewoman, crizantemele sunt cele mai potrivite flori pentru living. În cultura asiatică aceste flori sunt un simbol al fericirii și al vieții fără griji, prezența lor oferind pozitivism și relaxare.

Pentru dormitor

Când vorbim despre dormitor, vorbim de viața de cuplu în general. Și cine nu-și dorește o relație de cuplu liniștită și plină de afecțiune?! Florile roz sunt aliatul cheie în armonia dormitorului tău, mai ales când florile sunt trandafirii sau bujorii roz.

Flori pentru camera copilului

Conform unui studiu efectuat, florile de culoare mov ajută la concentrare și imaginație. Un buchet de flori mov e numai bun pentru camera copilului tău, care se va concentra altfel la temele pentru școală într-un astfel de ambient.

Flori pentru bucătărie

În cultura Feng Shui bucătăria este cea mai importantă cameră, pentru că bucătăria produce mâncare și mâncarea este viață. Indicat ar fi să așezi ori un ghiveci cu flori în bucătărie, ori o vază de flori galbene pe masă. Se crede că florile galbene ajută la o mai bună digestie.

Citește și: Sfaturi pentru un părinte ideal. Ce-și dorește copilul tău? Cum scăpăm de oboseala cronică?

În articolul

Cum alegem florile din casă. Unde le poziționăm și de ce

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x