Cum îți decorezi grădina? – 5 sfaturi

Publicat pe 30.06.2020 la 14:33 Actualizat pe 30.06.2020 la 14:43

profimedia

Anotimpul călduros ne îmbie cu soare din plin, și nu doar pe noi, ci și florile din grădină. Dacă locuiești la casă și ai o grădină generoasă, câteva idei pentru decorarea ei te-ar putea ajuta să reîmprospătezi spațiul. Astfel, grădina ta va fi mai veselă.

Cum îți decorezi grădina?

Zonă de relaxare

Grădina este spațiul unde te regăsești și te poți relaxa la aer, bucurându-te de natură. Așadar, felul în care o decorezi te va ajuta să îți îmbunătățești starea de spirit. Dacă ai suficient spațiu, poți alege un scaun supradimensionat sau o canapea de grădină. Prietenii tăi vor fi și ei încântați când te vor vizita. Lângă scaunele supradimensionate, trebuie neapărat să pui o măsuță de cafea pentru a te bucura de răcoare în diminețile în care servești cafeaua acasă. Poți opta pentru mobilier de exterior din materiale precum răchită, cedru sau pin, fiind foarte rezistente la apă.

Amplasarea unui leagăn

Nimic nu te face să te simți mai bine decât un spațiu care îți amintește de copilărie. Un leagăn ar putea deveni locul tău preferat din grădină unde să îți petreci weekendul citind sau poți savura un ceai, seara la apus. Chiar dacă sună ca în povești, este un vis ușor de realizat. Dacă nu ai suficient spațiu pentru un leagăn mai mare, poți amplasa unul dintr-o anvelopă și astfel te vei întoarce în timp, la momentele în care te bucurai de joacă. Cu siguranță cei mici vor fi foarte încântați de idee, mai ales dacă îi lași pe ei să picteze anvelopa după bunul lor plac.

Oranamente de grădină

Dacă ești fanul piticilor de grădină, atunci îți vei putea transforma grădina într-un loc de basm. Conturează spațiul tău plin de flori cu decorațiuni ce aduc un plus de culoare. Poți amplasa statui mici și figurine sau chiar buturugi ornamentale pentru a crea o poveste.

Iluminarea exterioară

Grădina ta trebuie să fie o oază de liniște care să te ajute să îți recapeți concentrarea și să îți încarci bateriile după o zi de lucru. Trebuie să găsești o metodă să luminezi grădina și pe timp de seară, atunci când vrei câteva momente de respiro după o zi lungă. Așadar, poți alege ghirlande de beculețe sau felinare pe care să le amplasezi strategic, lângă piticii de grădină și restul decorațiunilor. Pe măsuța de cafea poți amplasa lumânări pentru a da un plus de romantism spațiului.

Alegerea gardului

Gardul și felul în care împrejmuiești zona cu flori și plante este foarte important. Acestea trebuie să aibă un spațiu generos pentru a crește, fără a sta în calea animalelor tale de companie curioase. Mai mult decât atât, mobilierul tău de grădină trebuie să fie ales în funcție de gard. Dacă ai un gard din beton, plăci albe sau fier forjat, este recomandat să alegi un mobilier modern pentru grădina ta. Cu toate acestea, dacă alegi un gard de lemn, poți mobila grădina cu scaune și măsuță din lemn.

CITEȘTE ȘI

Cum alegi gratarul perfect pentru gradina

5 intrebari frecvente despre constructia unei case

În articolul

Cum îți decorezi grădina? – 5 sfaturi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Povestea româncei care se luptă de 10 ani cu Tesla. "Elon a plătit 16 avocaţi împotriva unei singure inginere din România"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x