Cum îndepărtăm celulita?

Publicat pe 27.08.2020 la 12:07 Actualizat pe 27.08.2020 la 12:28

Celulita este o problemă cu care se confruntă 90% dintre femeile din întreaga lume. Un lucru eronat care există despre apariția celulitei ar fi acela că doar femeile mai plinuțe sau cu câteva kilograme în plus dezvoltă celulită, complet fals.

Celulita este o problemă cu care se confruntă 90% dintre femeile din întreaga lume. Un lucru eronat care există despre apariția celulitei ar fi acela că doar femeile mai plinuțe sau cu câteva kilograme în plus dezvoltă celulită, complet fals. Celulita este o afecțiune care se poate transmite și pe cale genetică, se formează și din hidratarea insuficientă a corpului sau din cauza stilului de viață sedentar.

Cum scăpăm de celulită într-un mod sănătos?

Îmbunătățește-ți alimentația

Asta nu înseamnă că trebuie să începi un regim strict și să-ți dai toată viața peste cap. Nu, schimbările mari încep prin cele mici. Elimină ușor-ușor dulciurile din viața ta, nu toate, dar cât să reduci cantitatea de zahăr pe care corpul tău o suportă zilnic. De exemplu, poți alege să nu-ți pui azi zahăr în cafea, ci miere sau să alegi o salată de fructe în locul unei gogoși cu ciocolată. Învață să ai mese regulate, la început va fi greu, dar cu timpul de vei obișnui cu un program de masă, obișnuindu-ți corpul să mănânce la ore fixe.

Elimină sarea din viața ta cât mai mult

Sarea este condimentul responsabil pentru reținerea excesivă de apă din corp. În momentul în care corpul tău reține apa de care n-are nevoie intră într-un șoc și caută soluții prin care poate elimina cumva ceea ce nu ar trebui să fie acolo. Astfel, crește tensiunea asterială și se formează celulita.

Exerciții zilnice

În mod ironic, sportul este unul dintre lucrurile de care oamenii fug. De foarte multe ori din lipsă de timp, interes, ambiție. Nu trebuie să mergi la sală în fiecare zi pentru a spune că faci mișcare, nu. Acordă-ți măcar 15 minute din timp pentru efectuarea unor exerciții la tine acasă. De asemenea, poți merge întotdeauna pe jos, în locul mașinii sau al unui alt mijloc de transport.

Îngrijirea corpului

Ai fi surprins să aflii ca o cauza des întălnită a apariției celulitei se referă la lipsa îngrijirii pielii noastre. Pielea ta are nevoie de hidratare zilnică, nu ai nevoie de anumite produse specializate pentru asta, ci de un simplu gel delicat cu pielea. Mai mult de atât exfoliează-ți des pielea cu zaț de cafea sau mălai cu miere. Exfolierea accelerează circulația sângelui și în final dispariția celulitei.

Masaj regulat

După ce ieși din duș acodă-ți 10 minune de masaj cu un ulei de cocos. Prin masaj se crește elasticitatea pielii și umiditatea pielii, eliminând reținerea de apă care provoacă celulită. Pielea își capătă din nou fermitatea de dinainte și semnele de celulită încep să se retragă ușor.

Hidratarea întregului corp

Nu degeaba se recomandă peste tot furnizarea a cel puțin 2 litri de apă pe zi. Apa îndepărtează excesul de grăsimi din corpă, în final celulita.

Sursă: biosano.ro

Citește și: Cum îți descoperi pasiunile și cum îți faci timp pentru ele? Cum ne demachiem corect? - Sfaturi pentru un ten curat

În articolul

Cum îndepărtăm celulita?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
a1.ro
Cea mai puternică rugăciune pentru Sfântul Gheorghe. Spune-o neapărat dacă treci prin momente dificile
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
Luna Roz 2024. Când apare și ce fenomen inedit va avea loc pe cer în același timp
as.ro
„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei”
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x