Cum îți descoperi pasiunile și cum îți faci timp pentru ele?

Publicat pe 13.08.2020 la 13:24 Actualizat pe 13.08.2020 la 13:33

Fiecare dintre noi ajunge într-un anumit punct în viața în care este într-o continuă căutare de sine, dorind să se cunoască, să se redescopere și să afle ce pasiuni are.

Cum îți descoperi pasiunile și cum îți faci timp pentru ele?

Cum îți descoperi pasiunile și cum îți faci timp pentru ele?

profimedia

Fiecare dintre noi ajunge într-un anumit punct în viața în care este într-o continuă căutare de sine, dorind să se cunoască, să se redescopere și să afle ce pasiuni are. Uneori ne simțim sufocați din cauza rutinei zilnice, a cotidianului și a muncii repetitive încât uităm să mai trăim și pentru noi, exersându-ne hobby-urile și descoperind noi pasiuni.

Se spune că întotdeauna găsim timp pentru lucrurile cu adevărat importante pentru noi. Așadar, trebuie să ne reamintim constant că propria persoană este cea mai importantă și pasiunile trebuie plasate undeva în top 5 aspecte de bază din viață noastră. Dar ce faci atunci când simți că nu ai niciun talent pe care l-ai putea transforma în pasiune? Cum îți dai seama ce îți place?

Cum îți descoperi pasiunile?

Probabil ai auzit de foarte multe ori de-a lungul vieții că nu poți face doar ceea ce îți place pentru a reuși să îți câștigi existența într-un mod profitabil. Uită de miturile astea și concentrează-te pe găsirea unei pasiuni pe care să o transformi într-un job. Dacă totuși consideri că nu ai câștiga suficient din pasiunea pe care o ai și nu vrei să combini cele două arii, axează-te pe dezvoltarea pasiunilor tale în timpul liber. Amintește-ți că pasiunea nu se caută în minte, ci în suflet. Iată cum îți poți descoperi pasiunile.

1.Stai în preajma oamenilor care au pasiuni

Atunci când îi vezi pe alții cât de fericiți sunt când fac ceea ce le place, e posibil să devină molipsitor. Te vei gândi ce anume te face și pe tine să fi la fel de fericit și ce te motivează să descoperi ce îți place. Entuziasmul și energia oamenilor cu pasiuni se va transmite și la tine, iar când le vei observa obiceiurile și activitățile, va deveni simplu să alegi pentru tine.

2.Ieși din zona de confort

Activitățile care te păstrează în zona de confort nu îți exersează rezistența la schimbare. Ai nevoie de un asemenea factor pentru a-ți influența succesul. Când ieși din zona ta de confort îți asumi niște riscuri și te aventurezi să faci ceva ce nu ai mai încercat, pentru a te redescoperi. În acest fel, îți vezi dezvolta creativitatea.

3.Învață ceva nou zilnic

Este important ca în fiecare zi să experimentezi ceva nou, să înveți un lucru nou, fie că o faci printr-un video de 3 minute din care înveți un anumit lucru sau că alegi să sari cu parașuta. Alte modalități de a învăța ceva nou este să te înscrii la workshopuri, poate unele de pictură sau de scris, pentru a afla dacă îți place să faci aceste activități.

Cum îți faci timp pentru pasiunile tale?

Dacă nu îți irosești timpul liber pe social media sau în alte moduri care nu te învață ceva, atunci vei avea suficient timp să aloci cel puțin o oră pe zi lucrurilor care îți plac cu adevărat. Îți vei putea dezvolta pasiunile dacă ești o persoană dedicată și îți reduci din orele de somn pentru a picta, dansa sau pentru a practica un sport.

Sursă: tophabits.ro

Citește și: Petrece timp de calitate cu tine 5 aptitudini care te vor ajuta la locul de muncă

În articolul

Cum îți descoperi pasiunile și cum îți faci timp pentru ele?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x