Cum previi semnele post-acneice? – 5 sfaturi

Publicat pe 08.07.2020 la 11:35 Actualizat pe 05.08.2020 la 14:26

profimedia

Acneea nu e o afecțiune a tenului specifică doar adolescenților. Coșurile apar pe tenul sensibil, cu tendință de îngrășare, din cauza lipsei unei rutine de îngrijire a pielii potrivită pentru tipul tău de ten. Iată câteva sfaturi pentru a scăpa de semnele post-acneice, acele urme inestetice care rămân după ce trec coșurile.

Ce sunt semnele post-acneice?

Atunci când îți apare un coș, pielea reacționează intensificând circulația sângelui în acea regiune. Astfel, celulele albe luptă să alunge bacteriile și să repare deteriorarea. Din păcate, această reacție intensă poate continua chiar și după ce un coș a dispărut, lăsând o urmă roșie.

Inflamația poate provoca producerea de melanină în piele, determinând o urmă maronie, pe un ten mai închis la culoare. Specialiștii o numesc hiperpigmentare post-inflamatorie sau HPI. Dacă aceste cicatrici sau semne nu sunt tratate, ele pot persista luni întregi.

Cum previi semnele post-acneice?

1.Hidratează-ți pielea

Chiar dacă ai un ten gras, trebuie să îți hidratezi pielea după ce ai curățat-o în prealabil cu un cleanser. Alege o cremă hidratantă neuleioasă pentru că hidratarea ajută la vindecarea pielii.

2.Nu folosi produse exfoliante abrazive

Produsele exfoliante abrazive pot fi prea agresive pentru un ten cu probleme. Astfel de loțiuni sau geluri exfoliante pot înrăutăți inflamația care apare în mod natural atunci când pielea luptă să se vindece.

3.Nu traumatiza pielea

Dacă vei încerca să storci, spargi sau tragi de pielea din zona coșului, nu vei face decât să înrăutățești situația. Prin stoarcere, poți împrăștia infecția pe suprafața pielii și îți pot apărea noi coșuri.

4.Aplică SPF indiferent de anotimp

Indiferent de anotimp trebuie să aplici o cremă cu factor de protecție solară pentru a-ți proteja tenul de alte urme și pete. În plus, plin aplicarea de cremă cu SPF poți preveni radiațiile UV din a înrăutăți aspectul cicatricilor.

5.Consultă un expert

Dacă acneea se intensifică și îți apare în mai multe zone chiar dacă ai o rutină de îngrijire a pielii, este important să apelezi la sfatul unui specialist.

CITEȘTE ȘI

5 fructe de vară potrivite pentru dietă

5 beneficii ale ciclismului

În articolul

Cum previi semnele post-acneice? – 5 sfaturi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp