Cum să faci aluat de clătite la... sticlă! Este cea mai rapidă şi cea mai delicoasă reţetă
Publicat pe 09.03.2016 la 14:34 Actualizat pe 12.06.2016 la 20:44
Ştim cu toţii că partea cea mai neplăcută în prepararea clătitelor este spălatul vaselor care s-au folosit în procesul de fabricație a aluatului - toate bolurile, oalele, blenderul.
Ştim cu toţii că partea cea mai neplăcută în prepararea clătitelor este spălatul vaselor care s-au folosit în procesul de fabricație a aluatului - toate bolurile, oalele, blenderul.
Din fericire, însă, de acum poţi evita cu uşurinţă acest lucru prin utilizarea rețetei minunate de mai jos. Faceți aluatul într-o sticlă, și veți rezolva o mulțime de probleme dintr-o o singură lovitură.
Aşadar, pregăteşte o sticlă goală şi începe procesul:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 2 ouă;
- 10 linguri cu vârf de făină;
- 3 linguri de zahăr;
- 3 linguri de ulei;
- 0,5 linguriță de sare;
- 600 ml de lapte.
Mod de preparare:
Luați o sticlă de plastic cu capacitate de 1,5 litri. Sticla trebuie să fie curată, de preferat – de la apa plată. Introduceți pâlnia în sticlă, și turnați pe rând făina, zahărul, sarea, ouăle, uleiul și laptele. Închideți bine capacul.
Agitați bine sticla pentru ca aluatul să fie uniform. O alternativă excelentă a mixerului!
Apoi turnaţi cantitatea de aluat necesară direct în tigaia încinsă şi unsă cu unt sau ulei.
TRUC: În caz că a mai rămas aluat, îl puteți pune în frigider și veți face clătite a doua zi. Nu este doar ușor de făcut aluatul în sticlă, dar mai poate fi și păstrat în aceasta!