Cum să nu te iriți după epilarea acasă
Publicat pe 21.07.2020 la 14:05 Actualizat pe 05.08.2020 la 13:51
De când cu lumea, femeile au depus un efort constant pentru a arăta impecabil și pentru a se întreține la standardele de frumusețe impuse de societate. Unul dintre aceste eforturi este reprezentat de epilare, indiferent de zona despre care vorbim. În unele culturi, naturalețea promovată le permite femeilor să nu se epileze, dar majoritar se întamplă. Procesul de epilare poate fi uneori mult prea costisitor și de lungă durată, motiv pentru care o parte dintre doamne și domnișoare apelează la epilarea de acasă. Problema cea mai frecventă a epilării de acasă este reprezentată de apariția iritațiilor.
Metode de evitare a iritației de după epilat
Uleiul de cocos
După ce ți-ai facut duș, aplică pe pielea udă ulei de cocos, într-o cantitate moderată, pe zona pe care dorești să o epilezi. Ia aparatul de ras și epilează zona cu uleiul de cocos, fără să aplici alte produse de îndepărtare a parului. Această metoda îți lasă pielea fină și reduce creșterea accelerată a firului de păr.
Cuburile de gheață și ulei
Indiferent de metoda de epilare pe care o folosești acasă, cuburile de gheață sunt mai mult decât bine venite. Aplică cuburi de gheață pe zona epilată prin mișcări lente, acest lucru va împiedica inflamarea porilor. La câteva minute după masează-ți pielea cu un ulei, rămâne la alegerea ta ce fel de ulei.
Aloe vera
Aloe vera reprezintă un minunat antiinflamator, cicatrizând în același timp zona afectată. Indicat ar fi să folosești direct planta în sine, seva din interior mai exact, dar o cremă cu aloe vera își va face treaba la fel de bine.
Evită băile fierbinți de după
Indicat ar fi să te epilezi la finalul dușului/băii, niciodată înainte. Apa fierbinte sensibilizează porii deschiși după epilare.
Nu te exfolia după epilare
O greșeală comună e reprezentată de exfolierea de după epilare. Exfolierea se face înainte de a te epila cu o zi sau două. De ce? Pielea ta deja suferă o leziune prin tăierea firului de păr și a peliculei de protecție, prin exfolierea de după nu faci decât să dublezi acea leziune.
Schimbă-ți aparatul de ras la 2 zile
Aparatul de ras trebuie păstrat cât mai steril posibil. Folosirea lui pe o perioadă îndelungată de timp va ajuta microbii și bacteriile să se adune pe el și să-ți creeze iritații sau alte afecțiuni ale pielii.
Ovăzul
În cazul unei iritații mai grave, ovăzul va fi cel mai bun prieten al tău. Acesta are propietăți
antiinflamatoare si are capacitatea de a calma iritatiile cutanate. Prepară-ți o pastă din ovăz cu apă și aplic-o pe zona afectată.
CITEȘTE ȘI
Cum previi semnele post-acneice? – 5 sfaturi
Cum să îți îngrijești unghiile? – 5 sfaturi