Desert FĂRĂ COACERE: Cum să faci cea mai bună prăjitură cu portocale! Nu ai nevoie de făină
Publicat pe 24.10.2015 la 04:18 Actualizat pe 24.10.2015 la 04:25
Cum adica prajitura fara faina? Exact asa, reteta asta de prajitura cu portocale nu are urma de faina, ceea ce o face extrem de fina si de usoara dar, in acelasi timp, sper ca va fi de folos celor cu intoleranta la gluten.
Cum adica prajitura fara faina? Exact asa, reteta asta de prajitura cu portocale nu are urma de faina, ceea ce o face extrem de fina si de usoara dar, in acelasi timp, sper ca va fi de folos celor cu intoleranta la gluten.
Prajitura in sine, blatul, daca-i pot spune asa, e facuta dupa o reteta clasica spaniola de prajitura cu portocale si migdale. Eu i-am adaugat si crema pentru a o face mai atragatoare pentru membrii familiei mele si intr-adevar a iesit spectaculos de buna, dar prajitura asta este buna si simpla, cu gustul ei intens de portocale si textura umeda de parca ar fi insiropata.
Prajitura fara faina cu portocale nu contine niciun fel de aditivi si nu e deloc greu de pregatit, oricine stapaneste tehnica de a face in mod corect un pandispan reusit (fara sa adauge praf de copt) va putea pregati si aceasta prajitura delicioasa si fina.
Ingrediente
- 2 portocale, in jurul a 300-320 de grame
- 240 de grame de faina de migdale (eu am folosit fulgi pe care i-am rasnit cat de fin am putut in masina electrica de cafea)
- 6 oua
- 1 praf de sare
- 220 de grame de zahar
- optional: 2 linguri de fulgi de migdale, daca optati sa renuntati la crema