Desert RAPID: cum să prepari TOFFE DE PORTOCALE. Ai nevoie doar de 5 INGREDIENTE și este gata în câteva minute

Publicat pe 28.01.2016 la 17:37 Actualizat pe 28.01.2016 la 17:47

Se taie capetele celor două portocale astfel încât acestea să se poată sprijini pe ele. Portocalele se taie în două părţi egale şi se scobesc (să obţinem 4 „pahare”).

Ingrediente:

- 2 portocale
- 4 ouă
- 300 g zahăr tos
- 2-3 linguri zeamă de portocale
- o linguriţă de gelatină pudră
- o priză de sare
- 30 g miez de nucă

Pentru decor:

- frunze de mentă
- cuişoare
- cacao

Mod de preparare:

Se taie capetele celor două portocale astfel încât acestea să se poată sprijini pe ele. Portocalele se taie în două părţi egale şi se scobesc (să obţinem 4 „pahare”), potrivit jurnalul.ro.

Se mărunţeşte miezul portocalelor, miezul de nucă şi coaja celor 4 căpăcele. Le amestecăm cu 150 gr zahăr şi cu 3-4 linguri de zeamă de la portocală şi le punem la fiert, la foc potrivit.

Când acest amestec a mai scăzut, face spumă şi se văd urme de caramelizare a zahărului, atunci oprim focul şi toată compoziţia o turnăm pe o foaie de copt, în strat subţire sau pe o planşetă unsă cu puţin ulei. Lăsăm să se întărească.

Separăm ouăle. Gălbenuşurile le frecăm cu o lingură de zahăr (din cele 150 gr), până iese ca o cremă. Albuşurile le batem spumă tare cu restul de zahar şi priza de sare. Amestecăm cele două compoziţii şi le punem la bain-marie, amestecând continuu. Dizolvăm gelatina în 2-3 linguri de apă fierbinte şi o adăugăm la crema fiartă, amestecând bine. Crema asta este de fapt o spumă cu gust de portocală. Când este gata, dăm la frigider pentru cel puţin 3 ore. )

Pentru decor, am venit în plus cu guleraşul cupelor de portocală, făcut din cuişoare şi miezul de nucă pus în caramel.

Apoi am umplut fiecare cupă cu spumă de ou.

Caramelul întărit l-am spart şi bucăţile obţinute le-am folosit drept decor.

La final, am mai folosit câte o frunză de mentă şi peste tot am cernut cacao.

În articolul Desert RAPID: cum să prepari TOFFE DE PORTOCALE. Ai nevoie doar de 5 INGREDIENTE și este gata în câteva minute:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 11 septembrie 2025. Leii încep un proiect îndrăzneț. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 11 septembrie 2025. Leii încep un proiect îndrăzneț. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Cele mai căutate joburi din România. Peste 34.000 de locuri de muncă disponibile la nivel naţional
observatornews.ro
Cele mai căutate joburi din România. Peste 34.000 de locuri de muncă disponibile la nivel naţional
Cine este primul soț al Ralucăi Bădulescu. Cu ce se ocupă Vali Pungă, tatăl singurului ei copil
a1.ro
Cine este primul soț al Ralucăi Bădulescu. Cu ce se ocupă Vali Pungă, tatăl singurului ei copil
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
HelloTaste.ro
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Ce băutură caldă ți se potrivește toamna asta, în funcție de zodie. Ce arată astrele
Catine
Ce băutură caldă ți se potrivește toamna asta, în funcție de zodie. Ce arată astrele
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
useit.ro
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
„Dă-mi 3.000 de euro și fac un penalty!” Patronul străin care dă cărțile pe față despre blaturile din România
as.ro
„Dă-mi 3.000 de euro și fac un penalty!” Patronul străin care dă cărțile pe față despre blaturile din România
Beneficiile consumului de piper negru. Ce se întâmplă dacă îl consumi
MediCOOL
Beneficiile consumului de piper negru. Ce se întâmplă dacă îl consumi
Lidia Buble, bătută pe stradă cu mătura! Cum a început scandalul: ”A început să dea în mine”
Spynews
Lidia Buble, bătută pe stradă cu mătura! Cum a început scandalul: ”A început să dea în mine”
Copilului nu-i pasă de consecințe. Ce este de făcut în acest caz
DeParinti
Copilului nu-i pasă de consecințe. Ce este de făcut în acest caz
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
MediCOOL
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
HelloTaste
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
close
x