Desert RAPID: cum să prepari TOFFE DE PORTOCALE. Ai nevoie doar de 5 INGREDIENTE și este gata în câteva minute

Publicat pe 28.01.2016 la 17:37 Actualizat pe 28.01.2016 la 17:47

Se taie capetele celor două portocale astfel încât acestea să se poată sprijini pe ele. Portocalele se taie în două părţi egale şi se scobesc (să obţinem 4 „pahare”).

Ingrediente:

- 2 portocale
- 4 ouă
- 300 g zahăr tos
- 2-3 linguri zeamă de portocale
- o linguriţă de gelatină pudră
- o priză de sare
- 30 g miez de nucă

Pentru decor:

- frunze de mentă
- cuişoare
- cacao

Mod de preparare:

Se taie capetele celor două portocale astfel încât acestea să se poată sprijini pe ele. Portocalele se taie în două părţi egale şi se scobesc (să obţinem 4 „pahare”), potrivit jurnalul.ro.

Se mărunţeşte miezul portocalelor, miezul de nucă şi coaja celor 4 căpăcele. Le amestecăm cu 150 gr zahăr şi cu 3-4 linguri de zeamă de la portocală şi le punem la fiert, la foc potrivit.

Când acest amestec a mai scăzut, face spumă şi se văd urme de caramelizare a zahărului, atunci oprim focul şi toată compoziţia o turnăm pe o foaie de copt, în strat subţire sau pe o planşetă unsă cu puţin ulei. Lăsăm să se întărească.

Separăm ouăle. Gălbenuşurile le frecăm cu o lingură de zahăr (din cele 150 gr), până iese ca o cremă. Albuşurile le batem spumă tare cu restul de zahar şi priza de sare. Amestecăm cele două compoziţii şi le punem la bain-marie, amestecând continuu. Dizolvăm gelatina în 2-3 linguri de apă fierbinte şi o adăugăm la crema fiartă, amestecând bine. Crema asta este de fapt o spumă cu gust de portocală. Când este gata, dăm la frigider pentru cel puţin 3 ore. )

Pentru decor, am venit în plus cu guleraşul cupelor de portocală, făcut din cuişoare şi miezul de nucă pus în caramel.

Apoi am umplut fiecare cupă cu spumă de ou.

Caramelul întărit l-am spart şi bucăţile obţinute le-am folosit drept decor.

La final, am mai folosit câte o frunză de mentă şi peste tot am cernut cacao.

În articolul

Desert RAPID: cum să prepari TOFFE DE PORTOCALE. Ai nevoie doar de 5 INGREDIENTE și este gata în câteva minute

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Cele mai noi

Happy People • la 17:36
Meghan Markle, Ducesa de Sussex, imagini rar văzute din copilărie. Cât de specială era soția Prințului Harry
Happy People • la 13:36
Actorii din Adela, Mara Oprea, Oana Moșneagu și Vlad Gherman, fac spectacol pe plajă. Cum se distrează
Happy People • pe 30.07 la 19:29
Cristina Ciobănașu, despre momentul care i-a schimbat traiectoria vieții la 11 ani. Clipa în care Criss era chemată să devină o vedetă
Happy People • pe 30.07 la 17:41
Gabriela Spanic pregătește un nou proiect care i-a încântat pe fani! Ce anunț a făcut actrița în urmă cu puțin timp
Happy People • pe 30.07 la 14:12
Diletta Leotta, poză adorabilă din copilărie. Cât de frumoasă era iubita lui Can Yaman la vârsta inocenței
Happy People • pe 29.07 la 20:37
Happy Channel îşi premiază telespectatorii cu o vacanţă în Turcia pentru toată familia

PARTENERI

CaTine.RO
Horoscopul zilei de 3 august 2021. Săgetătorii sunt gata de vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Observator
Primele imagini cu noile buletine cu cip, emise de astăzi la Cluj. Cum arată cărţile de identitate electronice
Antena 1
Finala Mireasa sezonul 3. Cine sunt câștigătorii Marelui Premiu în valoare de 40.000 de euro
CaTine.RO
Gazpacho. Rețetă de supă rece de roșii, din bucătăria spaniolă
Retete fel de fel
Roșii umplute cu brânzeturi și condimente
ZU TV
Momente grele pentru Fetty Wap. Fetița artistului a murit la vârsta de 4 ani
Antena Sport
„Să-şi ceară scuze în genunchi”. Cum a fost umilit Gigi Becali de familia Anamariei Prodan. Porecla pusă omului de afaceri
Antenastars
Cum a rămas Anca Serea fără terenurile moștenite de la primul soț/ VIDEO
Spynews
Imagini exclusive de la nunta Sandrei Izbașa cu Răzvan Bănică / FOTO