Desert RAPID: cum să prepari TOFFE DE PORTOCALE. Ai nevoie doar de 5 INGREDIENTE și este gata în câteva minute

Publicat pe 28.01.2016 la 17:37 Actualizat pe 28.01.2016 la 17:47

Se taie capetele celor două portocale astfel încât acestea să se poată sprijini pe ele. Portocalele se taie în două părţi egale şi se scobesc (să obţinem 4 „pahare”).

Ingrediente:

- 2 portocale
- 4 ouă
- 300 g zahăr tos
- 2-3 linguri zeamă de portocale
- o linguriţă de gelatină pudră
- o priză de sare
- 30 g miez de nucă

Pentru decor:

- frunze de mentă
- cuişoare
- cacao

Mod de preparare:

Se taie capetele celor două portocale astfel încât acestea să se poată sprijini pe ele. Portocalele se taie în două părţi egale şi se scobesc (să obţinem 4 „pahare”), potrivit jurnalul.ro.

Se mărunţeşte miezul portocalelor, miezul de nucă şi coaja celor 4 căpăcele. Le amestecăm cu 150 gr zahăr şi cu 3-4 linguri de zeamă de la portocală şi le punem la fiert, la foc potrivit.

Când acest amestec a mai scăzut, face spumă şi se văd urme de caramelizare a zahărului, atunci oprim focul şi toată compoziţia o turnăm pe o foaie de copt, în strat subţire sau pe o planşetă unsă cu puţin ulei. Lăsăm să se întărească.

Separăm ouăle. Gălbenuşurile le frecăm cu o lingură de zahăr (din cele 150 gr), până iese ca o cremă. Albuşurile le batem spumă tare cu restul de zahar şi priza de sare. Amestecăm cele două compoziţii şi le punem la bain-marie, amestecând continuu. Dizolvăm gelatina în 2-3 linguri de apă fierbinte şi o adăugăm la crema fiartă, amestecând bine. Crema asta este de fapt o spumă cu gust de portocală. Când este gata, dăm la frigider pentru cel puţin 3 ore. )

Pentru decor, am venit în plus cu guleraşul cupelor de portocală, făcut din cuişoare şi miezul de nucă pus în caramel.

Apoi am umplut fiecare cupă cu spumă de ou.

Caramelul întărit l-am spart şi bucăţile obţinute le-am folosit drept decor.

La final, am mai folosit câte o frunză de mentă şi peste tot am cernut cacao.

În articolul

Desert RAPID: cum să prepari TOFFE DE PORTOCALE. Ai nevoie doar de 5 INGREDIENTE și este gata în câteva minute

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x