Învață să prepari cartofi prăjiți FĂRĂ pic de ulei! Este SIMPLU și SĂNĂTOS!
Publicat pe 14.07.2015 la 10:13 Actualizat pe 16.07.2015 la 14:53
Cartofii prăjiți sunt adorați de o mulțime de oameni, indiferent de combinațiile cu ketchup sau maioneză. Totuși, știm deja că sunt un preparat extrem de nesănătos, iar prăjirea reprezintă procesul de gătire la fel de dăunător
Cartofii prăjiți sunt adorați de o mulțime de oameni, indiferent de combinațiile cu ketchup sau maioneză. Totuși, știm deja că sunt un preparat extrem de nesănătos, iar prăjirea reprezintă procesul de gătire la fel de dăunător.
Iată însă o modalitate inedită de preparare a cartofilor prăjiți fără strop de ulei.
1. Feliază-i întâi în bucățele subțiri.
2. Prepară-i la cuptor, folosindu-te de un truc inedit. Unii bucătari optează pentru înmuierea cartofilor în apă rece timp de 30 de minute sau pentru punerea lor la abur.
3. Ai grijă să îi usuci bine după ce i-ai ținut la înmuiat sau la abur.
4. Încălzește cuptorul la 230 de grade și apoi prepară cartofii timp de 15-20 de minute și lasă cuptorul la 260 de grade pentru ultimele 10 minute de coacere.
5. Lasă-i să se usuce, fără să fie îngrămădiți pentru a căpăta textura crocantă de la suprafață.
6. Nu uita să presari sare și orice alte condimente preferi.
Citește și Lămâia nu e bună doar pentru limonadă! Alte 8 utilizări grozave