Motivul pentru care NU trebuie să ții ROȘIILE la frigider. Cum le păstrezi, de fapt, proaspete pentru mai mult timp
Publicat pe 27.01.2016 la 01:44 Actualizat pe 27.01.2016 la 16:52
Și tu păstrezi roșiile la frigider? Specialiștii ne avertizează că această practică este greșită, iar explicația este cât se poate de simplă.
Și tu păstrezi roșiile la frigider? Specialiștii ne avertizează că această practică este greșită, iar explicația este cât se poate de simplă.
Aerul rece din frigider împiedică procesul de coacere al tomatelor, adică exact ceea ce ar trebui să le dea mai mult gust și savoare. De asemenea, roșiile ținute la frigider se veștejesc mai repede.
Potrivit lui Harold McGee, autorul cărții "On Food and Cooking", temperatura rece descompune membranele din pereții fructului.
Așadar, de acum încolo, păstrează roșiile la temperatura camerei, într-un castron sau pe tejghea.