Nimic nu se compară cu gustul lor! Cum să faci COZONACI MOLDOVENEŞTI, pufoşi şi delicioşi
Publicat pe 23.12.2015 la 00:46 Actualizat pe 23.12.2015 la 11:23
În perioada Sărbătorilor, femeile petrec ore în şir în bucătărie, mai ales cele care aleg să prepare cozonacul în casă.
În perioada Sărbătorilor, femeile petrec ore în şir în bucătărie, mai ales cele care aleg să prepare cozonacul în casă.
Chiar dacă asta înseamnă cel puţin o oră de frământat, altă oră în care aluatul trebuie să crească şi încă nu ştiu câte ore de copt, nimic nu se compară cu un cozonac moldovenesc.
Ingrediente:
- 1 kg de faină
- 16 ouă
- 250 de unt gras, cu peste 80% grăsime
- 300 ml lapte
- 50 grame drojdie proaspătă
- 300 gr zahăr
- 2 fiole esenţă de vanilie
- 200 ml rom negru
- 1 linguriţă de sare
- coaja unei lămâi
- coajă unei portocale
- 50 ml ulei
- stafide.