Rețetă simplă! Încearcă tarta cu lămâie, gata în 30 de minute, cu puține ingrediente
Publicat pe 05.02.2016 la 15:09 Actualizat pe 05.02.2016 la 15:14
Prăjiturile speciale pentru ceai, fursecurile şi dulceţurile făcute în casă au gustul copilăriei din bucătăria bunicilor, scrie jurnalul.ro.
Prăjiturile speciale pentru ceai, fursecurile şi dulceţurile făcute în casă au gustul copilăriei din bucătăria bunicilor, scrie jurnalul.ro.
INGREDIENTE:
- 125 g unt
- 200 g zahăr alb
- 2 ouă
- 100 ml smântånă lichidă dulce
- 20 ml lapte
- 200 g făină
- sucul şi coaja rasă de la 2 lămâi
- un baton de vanilie
- 1/2 plic de praf de copt
PREPARARE:
Ingredientele sunt pentru o formă rotundă de circa 20-22 cm. Se bat ouăle cu untul şi zahărul până se omogenizează şi se îngroaşă uşor. Între timp, se încălzeşte uşor laptele în care am ţinut batonul de vanilie (acesta se va înmuia şi vom scoate mai uşor conţinutul).
Se adaugă în compoziţie smântåna, se amestecă şi ea până la omogenizare, apoi se adaugă laptele, vanilia extrasă din baton, coaja şi zeama de lămâie. Adăugăm la sfârşit şi făina amestecată cu praful de copt, amestecând continuu.
Se toarnă compoziţia în tavă, iar deasupra presărăm puţin zahăr brun şi coaja de lămâie. Se lasă la cuptor cam 30 de minute. Se lasă să se răcească şi se poate servi cu cremă rece de lămâie sau cremă fierbinte de vanilie.
POFTĂ BUNĂ!