Un desert ca la mama acasă! Cum să faci cei mai buni biscuiţi şpriţaţi
Publicat pe 18.12.2015 la 14:58 Actualizat pe 18.12.2015 la 15:15
Nu era iarnă sau mai bine zis sărbători de iarnă cu vacanță inclusă ca mama să nu facă biscuiți de casă. Avea ea o rețetă magică. Rețeta făcută de mama în toată copilăria mea.
Nu era iarnă sau mai bine zis sărbători de iarnă cu vacanță inclusă ca mama să nu facă biscuiți de casă. Avea ea o rețetă magică. Rețeta făcută de mama în toată copilăria mea.
– 600 g faina + 200 g unt sau 130 g untura de casa ( indicat este cu untură) + 150 g zahăr + 3 ouă + 3 plicuri zahăr vanilat + coajă de lămâie + 1 praf de sare
Se bate bine untul (sau untura) cu zahărul, apoi se adaugă ouăle și restul ingredientelor, în final faina. Se formează un aluat compact. Mama avea și o formă, senzațională, dar uneori făcea biscuiții cu ajutorul mașinii de tocat. Acolo monta o formă de sprițat.
Descoperă mai multe pe tarancutaurbana.ro!