Pâinea și berea, cele mai importante alimente din meniul egiptenilor. Află istoria preparatelor lor!
Publicat pe 12.03.2015 la 14:55
Descoperirile arheologice ne spun multe despre modul în care egiptenii se închină, sărbătoresc sau îi plâng pe cei decedați, însă tot aceste descoperiri ne dau indicii și despre cum și ce mânca această civilizație complexă
Descoperirile arheologice ne spun multe despre modul în care egiptenii se închină, sărbătoresc sau îi plâng pe cei decedați, însă tot aceste descoperiri ne dau indicii și despre cum și ce mânca această civilizație complexă.
Pâinea și berea au reprezentat cele două alimente de bază ale dietei egiptenilor. De la cel mai înalt preot până la muncitori
Cereala principală, cultivată în Egipt era emmer, un tip de grâu, cunoscut astăzi drept farro. Acesta pare să fie o sursă bogată în nutienți: minerale și fibre. Din acesta se producea pâinea de bere.
Pâinea de bere era făcută dintr-un aluat, care utiliza mai multă drojdie decât de obicei, fiind ulterior coaptă la o temperatură care nu ucide culturile de drojdie. Berarii scufundau pâinea în cuve și o lăsau să fermenteze natural în apă. Aceasta producea o bere groasă și tulbure, cre probabil ne-ar dezgusta în zilele noastre. Ea era totuși hrănitoare și sănătoasă.